THY TEKNIK A.Ş. ILE SAGA HAVAYOLLARI 8 FARKLI BAKIM ANLAŞMASI IMZALADI

- B737-800 filosu için 2015 yılı sonuna kadar geçerli komponent havuzu hizmeti,
- Saga filosundaki B737-800 uçakları için, yedek desteği ve söküm/takım hizmetlerini  de içeren iniş takımı overhaul hizmetleri,
- İki adet B737-400 uçağının boyanmalarını da içeren geri teslim bakımları,
- Bir adet A330 uçağı C Bakımı,
- Bir adet GTCP131-9B APU overhaul hizmeti ve yedek desteği (bu anlaşmanın kapsamı yakın gelecekte Saga’nın tüm B737NG filosunu kapsayacak şekilde genişletilecektir).

 
THY Teknik A.Ş. yetkilileri, “İç pazar THY Teknik A.Ş.’nin liderliğini  perçinlemek istediğimiz bir bölge. Bu nedenle, şirketler arasındaki güçlü ilişkiyi sürdürmek için Saga Havayolları’nın beklentilerini en iyi şekilde karşılayacak kaliteli bir hizmet sunmaya kendimizi adadığımızı açıklamaktan gurur duyuyoruz.” açıklamasında bulundu.
 

Saga Havayolları temsilcileri, THY Teknik A.Ş.’nin hizmetlerinin kalitesine güvendiklerini ve bölgenin en güçlü MRO şirketlerinden birinin desteğini almaktan memnun olduklarını ifade ettiler.

 
İstanbul Atatürk Havalimanı’nda konumlanmış bulunan Türk Hava Yolları Teknik (THY Teknik), bulunduğu bölgede öncü bir Uçak Bakım ve Onarım Merkezi’dir. EASA, JAA, FAA ve SHGM tarafından bakım hizmeti verme onayına sahip olan THY Teknik, uçak büyük bakımından Motor, APU ve İniş Takımlarına kadar çok sayıda komponent atölyeleri ile bakım-onarım hizmetleri vermektedir.   Bölgesinde, bakım-onarım hizmetlerinin bir arada verildiği en büyük kuruluş olan, 4000’den fazla Boeing ve Airbus uçak komponentine sertifikalı hizmet veren THY Teknik, müşterilerine Atatürk Havalimanı’ndaki merkezinde A’dan Z’ye bakım hizmetleri sağlamaktadır.

Saga Havayolları’nın 9 uçaklık filosunda, 4 adet B737NG, 2 adet B737CL, 2 adet A310 ve bir adet A330 uçağı bulunmaktadır. Saga, Türkiye, Avrupa, Orta Doğu/Kuzey Afrika, ve Orta Asya bölgesindeki pek çok prestijli havayoluna en yüksek havacılık standartlarında wet-lease ve charter operasyon hizmetleri sunmaktadır.