TOLGA ÇEVLİK:ÜÇ SENE İÇİNDE ULAŞMAYA ÇALIŞTIĞIMIZ HEDEFE BİR YIL İÇİNDE ULAŞTIK!

2016 yılında sektör kriz ile boğuşurken, bazı firmaların bu krizi fırsata çevirmeleri de dikkatle izleniyor. Geçtiğimiz yılbaşında kurulan 500’e yakın kontratlı oteli ve 50 kişilik Call Center ekibi ile müşterilerine hizmet veren Gezilog Firması, krize rağmen üç yıl içinde ulaşacağı hedefe ulaştı. Gezilog Kurucu ortağı Tolga Çevlik Turizm yazarı Halil Öncü’ye yaptığı açıklamasında, “Kriz bize yaradı desek sanırım yanlış olmaz. Herhalde bu yıl en iyi çıkış yapan firma ödülü verilse sanırım bize verilirdi” diye konuştu.



Piyasada iyi bir ismi olan firma olarak gerçekten güzel bir ciro yaparak yolumuza devam ediyoruz!

Yaptıkları çalışmaları ve krize rağmen büyümelerinde gelişmeleri değerlendiren Tolga Çevlik, “  Bu nasıl oldu derseniz? Ben daha önce çalıştığım birçok yerde birçok kriz yaşadım. Hep krizle büyüdüm diyebilirim. Gezilog olarak ilk senemiz olması nedeniyle bir dezavantajdı ancak bu dezavantajı biz avantaja çevirdik. Üç sene içinde ulaşmaya çalıştığımız hedefe biz bir yıl içinde ulaşmış olduk. Bunu yaparken de piyasaya herhangi borcumuz yok, ciroya oynamayarak kara endeksli karlı bir sezon ile iyi bir çıkış yakaladık. Piyasada iyi bir ismi olan firma olarak gerçekten güzel bir ciro yaparak yolumuza devam ediyoruz. İnsanların, geçen sene bakış açısı ile bu sene bakış açıları yüzde yüz değişmiş durumda” dedi.



500’e yakın kontratlı otelimiz ve 50 kişilik Call Center ekibimiz var!

Gelecek yıl için Gezilog firmasının daha da büyüyeceğini dile getiren Çevlik, “ Gezilog aslında bizim markamız. Bizim Call Center çağrı merkezimiz var. Anlaştığımız otellerin Call Centerları var bünyemizde. Gezilog’da Türkiye çapında 500’e yakın kontratlı otelimiz var. Bu sayının yüze yakınında Call Center anlaşmamız var. Asıl ciromuz Call Cente’da. İki katlı ofisimizde 50 kişilik bir Call Center ekibimiz var. Gelecek yıl hem binamızı hem de rkibimizin sayısını arttırmayı planlıyoruz. 2017 yılı anlaşmalarımızı da yapmaya başladık. Tamamen kara endeksli bir çalışma sitemimiz var”dedi.



Bu sene herkes gemisini kurtaran kaptan modelinde!

2016 yılının kara bir tablo ile u ve üstünün çizilmesi gereken bir yıl olduğunu da söyleyen Tolga Çevlik, “ Krizin sektöre nasıl yansıdığı ortada. Bu sene herkes gemisini kurtaran kaptan modelinde. Her krizde olduğu gibi bu yıl da iç Pazar  yine sibop oldu. Ancak bu seneki kriz geçtiğimiz yıllarda yaşanan krizlerin aksine çok büyük bir kriz olduğu için, iç Pazar da bir yere kadar toparlayabildi. Her zaman dediğim gibi oteller, acenteler gibi satış pazarlaması iyi olan yerler daha çok para kazandılar ve daha iyi yere geldiler. Fakat bu sene otelciler anlamında iş biraz değişti. Ama orada bile kötünün iyisi yaşandı. Darbe girişimi öncesi ve sonrasına bakıldığında kayıplar biraz daha arttı. Eğer alçakça düzenlenen bu darbe girişimi gerçekleşmemiş olsaydı yüzde 15 oranında daha iyi bir sezon yakalanacaktı diye tahmin ediyorum. Bu darbe girişimi piyasaya da çok darbe vurdu. Bu arada iç pazarda geçen yıllara göre tatil yapan sayısı arttı. Bu sene bir çok oteli ve işletmeyi kurtaran iç turizm oldu. Kurtaran derken kötünün iyisini, yakalama açından kurtaran diyorum. Şu anda olumlu bir gidiş var. Herhangi bir olumsuz gelişme olmadığı takdirde 2016 yılı ile asla kıyaslama yapmak istemiyorum ama 2017 yılı 2015’in biraz daha yukarısında geçecek bir yıl olur diye düşünüyorum”



Sosyal ağlarda yapılan yorumlar tüketiciyi inanılmaz etkiliyor!

Tatili tercih eden tüketicinin artık eski profilinin kalmadığını ve tatilini seçerken daha çok İnternet üzerinden sosyal ağlar üzerinden yorumları takip ederek tatil satın aldığını da dile getiren Tolga Çevlik, “ Artık insanlar tatil almadan için önce internete giriyor, yorumları şikayetleri inceleyip en iyi yer neresi ise orayı tercih ediyorlar. Yıldıza bakmıyorlar. Artık günümüzde o kadar yaygın bir sosyal ağ var ki. Yapılan yorumların tamamının doğru olduğu da söylemek zor. % 50 oranında doğru olduğunu varsayarsak, misafir tatilini bu yorumlar üzerinden alıyor. Sosyal ağlarda yapılan yorumlar tüketiciyi inanılmaz etkiliyor. Türkiye’de bir yıldız kategorisi yapılıyor ama ben bunun çok doğru uygulandığını düşünmüyorum. Yani gerekli evraktaki boşlukları dolduran zaten o yıldızı alıyor. Üç tane beş yıldızlı seçenek veriyorsunuz ve bunların ilki 300 TL. ikincisi 500 TL. ve üçüncüsü bin TL. Bence böyle bir yıldız kavramı yok”




Gezilog Kurucu ortağı Tolga Çevlik ve Gezilog Akdeniz Müdürü Zeynep Budak, Halil Öncü'ye gelişmeleri değerlendirdler.

Büyükada’da ikinci otelini açacak!

Gezilog Kurucu ortağı Tolga Çevlik, Gezilog dışında kendine ait yeni turizm yatırımları da olduğunu da ifade ederek, “  İstanbul Büyükada’da 12 odalı Prinkipos adında bir otelimiz var onun altında farklı bir konsept ile ayrıca Hayal Adası adı altı da bir Cafe ile hizmet veriyoruz. Şimdi yine  Büyükada’da Aşıklar Bölgesinde Aşıklar Butik Otel’in de işletmesini aldım ve çalıştırmaya başladık. Bunun dışında Antalya’da da bir otel işletmesini bünyemize katmayı planlıyoruz” diye konuştu.