TOUREXPI DESTINATION MANAGEMENT 2012 ÖDÜLLERİ ITB'DE VERİLDİ



29,119 turizmcinin katılımıyla gerçekleşen oylama da, ‘2012 Tourexpi Destination Management Awards’ ödülleri Berlin ITB Turizm Fuarı’nda şu isimlere veridi:

En İyi Turizm İli Valisi: Muğla Valisi Fatih Şahin

Yerli ve yabancı yatırımcıları Muğla bölgesine odaklamak ve motive etmek için kamu kurum ve kuruluşlarını birbirleriyle uyumlu çalışmalarına denetledi.Yurtiçi ve yurtdışı tüm turizm dinamikleri ile Muğla için devamı bir irtibat kanalı kurdu. Özellikle tur operatörleri ile Muğla'nın tüm destinasyonları için ürün çeşitlendirme çalışmaları başlattı. Doğaya zarar vermeden Muğla’nın çok daha güçlü bir turizm destinasyonu olmasını, bölgeye gelen turistlerin kendilerini güvende hissetmelerini sağladı.



En İyi Turizm Alanı Kamu Yöneticisi: Kültür ve Turizm Bakanlık Müsteşarı Özgür Özaslan

Son yıllarda Türkiye’nin yurtdışında çok güvenli bir destinasyon olarak algılanmasında Özgür Özaslan’ın sayısız etkinliklerde gösterdiği mükemmel iletişim ve sunumlarıyla büyük kişisel katkıları oldu. Sayısız yabancı tur operatörü ve seyahat acentalarıyla kurduğu ve sürekli güncel tuttuğu diyalog ve ilişkiler, yabancı yatırımcıları Türkiye’ye yönlendirirken, Türkiye’nin de tanıtım kanallarını daha başarılı kullanmasını sağladı. Yurtdışı pazarlarda Türkiye'nin en güvenilir destinasyon olarak bir imaj kazanmasında önemi rol oynadı.



En İyi Turizm Bölgesi Belediye Başkanı: Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar

Bir turizm destinasyonunda kentsel dönüşümü en iyi uygulayan belediye başkanlarından biri olan A.Kadir Uçar, ayrıca Side’de açtığı yürüyüş yolları, bisiklet yolları ve diğer belediye hizmetleriyle Side halkının tam desteğini aldı. Ayrıca bölgedeki turizm çeşitliliğinin artması için başarıyla çaba sarf eden A.Kadir Uçar, çok sayıda uluslararası nitelikte etkinlikler sunarak ve bölgedeki tarihi eserlerin turizme açılmasıyla birlikte, Avrupalı basının büyük ilgisini çekmiş ve Side’nin yurtdışındaki tanınırlığını önemli ölçüde artırmıştır.

En İyi Turizm Örgütü: Belek Turizm Yatırımcıları Birliği ‘Betuyab’

1989 yılında kurulan Betuyab, Belek Turizm Merkezi'ndeki alt yapı sorunlarının Devlet-Özel Sektör işbirliği ile çözülmesinin öncüsü olmuştur. Uluslararası büyük formattaki Golf sporu turnuvalarının Belek’te yapılmasını sağlayan Birlik, Belek’in bütün dünyada önemli bir Golf merkezi olarak algılanmasına çok yönlü itibar kazanmasına ve üst gelir grubu turistlerin Belek’i tercih etmesine sebep olmuştur.

Tourexpi ‘En iyi Destinasyon Sinemadır’ özel ödülü: ‘Eyvah Eyvah’ Filmi

Hakan Algül’ün yönettiği ve başrollerde Ata Demirer ve Demet Akbağ’ın oynadığı film, Çanakkale, Geyikli ve Bozcaada yöresi ve halkının yalın ve gerçekçi tanıtımında büyük başarı elde etmiştir. Abartıya kaçmayan ve önyargısız şekilde bölge ve halkını tanıtan film, milyonlarca insanın bu yöre halkına sempati duymasını ve onlarla dostluk kurmasına sebep olmuştur. Bu film sayesinde bölgeye gelen yerli ve yabancı turist sayısında artış kaydedilmiştir.



En İyi Otel Sahibi: Nevin Akçelik

Nena otelleri için Personel seçiminde son derece profesyonel davranan Nevin Akçelik, aynı personelin en iyi eğitimi alması için büyük kişisel efor sarf etmiştir. Ayrıca personelin ve konukların güvenliği, doğanın korunması ve ürün çeşitliliğini geliştirme stratejisinde son derece başarılı olmuştur ve turizm camiasının kadar kendi personelinin de büyük saygınlığını kazanmıştır.



En İyi Otel Müdürü: Korumar Oteli Genel Müdürü Tacettin Özden

Çalışanların son derece profesyonel eğitmenler tarafından eğitilmesine büyük önem veren Özden, kalite kontrol ve müşteri memnuniyeti alanında Çok başarılı olmuştur ve kendi tesisinden öte, tüm bölgenin tanıtımı için harcadığı enerjiyle takdir kazanmıştır. Ayrıca yabancı tur operatörü ve seyahat acentalarıyla sezonluk değil, uzun vadeli ortak ürün geliştirme, satış ve tanıtım stratejileri ve güven veren diyaloglar kurmuştur.



En İyi Tur Operatörü / Seyahat Acentası: Peninsula Tours

Kuşadası’nda 1988 yılında kurulan Peninsula Tours, birçok sosyal sorumluluk projelerine imza atmıştır. Olağan Seyahat Acentası / Tur Operatörü görevlerinin yanı sıra KKTC turizmine verdiği destek ve kruvaziyer turizmindeki uzmanlığıyla takdir toplamıştır. Peninsula turizmin diğer önemli başarısı ise, Ege bölgesi için uluslararası alanda yaptığı tanıtım faaliyetleridir. Bu faaliyetler sayesinde çok sayıda yabancı şirket, Ege bölgesini yatırım takvimine almıştır.

En İyi Türk Turizmine Destek Veren Yabancı: Gerd Hesselmann

Alman Seyahat Acentaları Birliği'nin (DRV) eski başkanı ve Almanya'nın en büyük turizm danışma şirketi Hesselmann & Associates CEO'su Gerd Hesselmann, tam bir ‘Türkiye Sevdalısı’. 30 yıl öncesinden Türk turizminin hızla gelişeceği inancına sahip olan ilk Alman turizm profesyonellerinden olan Hesselmann, Türk turizmine Almanya ve uluslararası alanda sürekli destek oldu. Türkiye’nin Alman kamuoyunun gözünde bir turizm destinasyonu olarak algılanmasında Hesselmann’ın katkıları büyük rol oynamıştır.