TRAVELİFE, FTI GROUP OTELLERİNİ SERTİFİKALANDIRIYOR!

FTI GROUP otellerinin yüksek sürdürülebilirlik taahhüdü tescilleniyor.

TRAVELİFE, FTI GROUP OTELLERİNİ SERTİFİKALANDIRIYOR!

İnsanlara ve çevreye kapsamlı bağlılığı temsil eden bu sertifika ile Travelife, mali yılın sonuna kadar grubun yaklaşık 50 otelini sertifikalandıracak.

FTI GROUP Oteller CEO'su Sabine Dorn Ağlagül, "Yapmadığınız sürece iyi bir şey yoktur" diyor."Konaklama tesislerimizle sosyal açıdan sorumlu, ekolojik ve ekonomik açıdan sürdürülebilir bir şekilde hareket ediyor ve misafirlerimizin, çalışanlarımızın ve çevrenin yararı için en yüksek kalite standartlarını karşılıyoruz. Konaklama için Travelife sertifikası bunu ortaya koyuyor ve bizim için bir kilometre taşını işaret ediyor."dedi.

ESG Kodundan Sebze Tohumlarına Kadar Yaşayan Sürdürülebilirlik

MP Hotels'in yeniden konumlandırılması çerçevesinde grup, sosyal değerleri destekleyen ve çevre dostu ilkeler belirleyen bir ESG (Environmental-Social-Governance / Çevre-Toplum-Yönetim) kodu benimsemiştir. Dorn Ağlagül şunları vurguluyor; "Tesislerimiz İspanya, Mısır, Türkiye, Yunanistan, İtalya, Malta, Hırvatistan ve Fas'ta yer almaktadır. Tüm bu farklı kültürlerde, istisnasız tüm çalışanlarımıza her açıdan güvenli bir işyeri garanti edebilmek için ortak standartlar oluşturmak çok daha önemli. Bu da her bir otelde, çalışanların tutkuyla desteklediği bireysel sürdürülebilirlik konseptlerinin temelini oluşturuyor. Sonuçta, sadece plastik atıkların azaltılması, daha az gıda atığı, daha düşük su ve enerji tüketimi veya temiz kıyılar gibi büyük konaklama sorunlarıyla uğraşmıyoruz. Sürdürülebilirliğin iliklerimize kadar işlediğini gösteren genellikle küçük projeler oluyor: Mısır'daki Makadi Körfezi'ndeki otel yönetimi, çölde bir sebze bahçesinde restoranı için kendi sebzelerini yetiştiriyor. Hırvatistan'da "Ağaç dik" misyonu ve Türkiye'de Marmaris'te yenileme çalışmaları sırasında dalgaların karaya attığı odunları geri dönüştüren ve yeni oda tasarımının bir parçası haline getiren bir ekip var ve bunlar, örneklerden sadece birkaçı. Misafirlerimiz de bu bağlılığı takdir ediyor. Bu nedenle tüm çabalarımızın Travelife ile uluslararası alanda da takdir görmesinden büyük memnuniyet duyuyoruz."