TRAVELSHOP'TAN TURİZM DEVLERİNİ BULUŞTURAN ETKİNLİK

Dünyada ve ülkemizde ard arda gerçekleştirdiği başarılı workshop etkinlikleriyle adından söz ettiren TravelShop Turkey, turizmin durduğu bu dönemde, Moral ve Motivasyon amaçlı düzenlediği online toplantılara bir yenisini ekledi.

TRAVELSHOP'TAN TURİZM DEVLERİNİ BULUŞTURAN ETKİNLİK

5'inci kez üst düzey uluslararası konuşmacıların ağırlandığı etkinlikte dünyadaki güncel turizm gidişatı irdelenirken, Türkiye’nin de tanıtımına katkıda bulunuldu. Dünyada ilk defa, dünyanın sayılı turizm STK’larından olan Amerikan Seyahat Acentecileri Birliği (ASTA) ve Asya Pasifik Seyahat Acentecileri Birliği (PATA) ile Hindistan Outgoing Tur Operatörleri Birliği'ni aynı platformda birleştiren toplantıya TravelShop Turkey imza attı.

Toplantıya ayrıca, Fethiye Belediye Başkanı Âlim Karaca, TÜROFED Başkan Yardımcısı ve Kapadokya Otelciler Birliği Başkanı Yakup Dinler, ISTTA Başkan Yardımcısı Eyüp Babür, Bodrum Tanıtma Vakfı Üyesi Zeynel Kılıç ve Türkiye Yat İşletmecileri, Yatırımcıları, Broker ve Acenteleri Derneği Başkan Yardımcısı Güneş Aysun, Yunanistan Skiathos Belediye Başkanı Tzoymas Thodoris ile Türk Havayolları Nepal Müdürü aynı zamanda PATA’nın Nepal branşında yöneticilik yapan Abdullah Tuncer Keçeci katıldı.
Bekleyerek sorunların üstesinden gelemeyiz

Geniş katılımlı moral ve motivasyon panelini gerçekleştiren Murtaza Kalender panel ile ilgili olarak, "Daha önce aynı çatı altında bir arada bulunmamış birlikleri beşinci defa bir araya getirmenin ve ülkemizi dünyanın her tarafında online olarak tanıtmanın haklı gururunu taşıyoruz. Etkinliğimize 103 ülkeden 983’ün üzerinde turizm firması katıldı. Turizmde birliğin ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunu, etkinliğimize katılan STK’ların aynı platformda bir araya gelmesinden anlayabiliriz.

Evet, Turizm global anlamda zor zamanlar geçiriyor ama evde sadece bekleyerek sorunların üstesinden gelemeyiz. Turizmci meslektaşlarımızın da desteğiyle, turizm camiamızda sorumluluk alarak, 'Turizmde Moral ve Motivasyon' temalı panelimizin 5'incisini başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Bir sonraki etkinliğimiz için de şimdiden takvimimizde yer ayırdık. 20 Mayıs 2020 tarihinde ve yine Saat 17:00 itibariyle etkinliğimizin 6'ncısını gerçekleştirmeyi düşünüyoruz.
Fethiye Belediye Başkanı Âlim Karaca PATA, ASTA ve OTOAI Başkanlarını Fethiye’ye davet etti

Konuşmacılar arasında yer alan Fethiye Belediye Başkanı Âlim Karaca, organizasyonu gerçekleştiren Murtaza Kalender’e teşekkür ederek, Fethiye’nin Türkiye ve dünya için en güzel destinasyonlardan biri olduğunu, Ege ve Akdeniz’in birleşme noktasında bulunan, dünyanın en güzel sayfiye yeri konumunda bulunduğunu belirtti. Denizi, kumu, yatları, kültür ve tarihi mozaiğiyle, aynı zamanda doğal güzellikleriyle dünyada birçok turist için cazibe merkezi halini aldığının altını çizdi.

Fethiye bölgesinde bulunan Turistik tesislerin kısa zamanda ve kontrollü bir şekilde hizmete açılacağını belirten Başkan, Moral ve Motivasyon paneline katılan tüm turizmcileri Fethiye’yi destinasyon olarak portföylerine eklemeleri temennisiyle, PATA, ASTA ve OTOAI Başkanlarını Fethiye’ye davet etti.

ASTA üyeleri Türkiye’nin tanıtımını ön plana getireceklerinin altını çizdi

ASTA Başkan Yardımcısı Bob Duglin, konuşmasında, bu tip başarılı organizasyonlarda yer almaktan çok keyif aldığını belirtti. Amerikan Seyahat Acenteleri Birliği olarak oturumdan birçok dersler çıkarttıklarını belirterek, turizmin eylül ayı itibariyle yavaş bir şekilde normale dönebileceğini öngördüğünü ifade etti. Ayrıca, ASTA üyelerinin Türkiye’nin tanıtımını ön plana getireceklerinin de altını çizdi.

PATA Başkanı Doktor Chris Bottrill de konuşmacılar arasındaydı. Hiç kimsenin beklemediği veya ön göremediği bir durumla karşı karşıya kalındığını ifade eden Başkan, PATA olarak turizmde güncel durumları ve yapılması gerekenler adına bir sunum hazırlayarak, motivasyon panelinde gösterimde bulundu.

OTOAI Başkanı: Dünyaya en çok turist gönderen ülke Hindistan

OTOAI Başkanı da söz alarak, pandemiden turizm sektörüne binaen en çok etkilenen ülkelerden birisinde bulunduklarını zira dünyaya en çok turist gönderen ülkenin Hindistan olduğunu belirtti.
Başkan sözlerine devam ederken, "Umut ediyorum ki eylül itibariyle yavaş bir şekilde turizmde kıpırdamalar  başlayacak. Sakin ancak emin adımlarla ilerlenecek, uçuşlar ve vize konularının çözümüyle birlikte Türkiye’nin Hintli turistler açısından en büyük destinasyon olacağını öngörüyorum" dedi.

Konuşmacılar arasında bulunan TUROFED Başkan Yardımcısı, Yakup Dinler de, şunları sözledi:

"Türkiye tesis olarak pandemi sonrası periyoda hazır.  Dünyadaki rakiplerine oranla çok tecrübeli personel bulunmakta. Şu anda tesislerimizin tamamına yakın hijyen önlemlerini aldı, tur operatörleri de gönül rahatlığıyla Pandemi sonrası için satışlarını yapabilirler."

ISTTA Başkan Yardımcısı Eyüp Babür de, ISTTA Tarafından hazırlanan özel İstanbul sunumu yaptı ve katılımcıların büyük ilgisini çekti. Eyüp Babür konuşmasında, İstanbul’un dünya Turizmininin en gözde destinasyonlarından biri olduğunu ifade ederken, birçok uluslararası marka ve yerel zincirleriyle şimdiden gerekli önlemleri aldığını, İstanbul’un pandemi sonrası çok kısa sürede toparlanacak bir destinasyon olduğunu belirtti.

Bodrum en cazibeli resort ve eğlence şehri

Bodrum Tanıtma Vakfı üyesi Zeynel Kılıç; "Türkiye, turistik destinasyonlar arasında en önemli yere sahip ve Bodrum da bu destinasyon içerisinde en cazibeli resort ve eğlence şehri. Bodrum, yapısı itibariyle çok özel bir müşteri portföyüne sahip. Şimdiden tüm tesislere genel dezenfektasyon uygulamaları yapıldı. Bodrum, hijyen anlamında büyük ölçüde konuk ağırlamaya" diye konuştu.

Türk Hava Yolları Nepal Müdürü Abdullah Tuncer Keçeci de konuşmasında, dünyada en büyük filoya sahip THY’nin aynı zamanda da en çok noktaya uçuş sağladığının altını çizerken, THY’nin hijyen açısından zaten her daim üst düzeyde olduğunu ifade etti.

Türkiye, cruise imkanlarıyla dünya çapında bir destinasyon

Türkiye Yat İşletmecileri, Yatırımcıları, Broker ve Acenteleri Derneği Başkan Yardımcısı Güneş Aysun da konuşmacılardan biri olarak, dünyadaki en güzel Yacht Cruise olanaklarına sahip olduklarını, özellikle klasik ahşap tekneler anlamında misafirlerine özel deneyimler yaşattıklarını belirtirken yine Türkiye’nin cruise imkanlarıyla dünya çapında bir destinasyon olduğunu ifade etti.
Yunanistan’ın Skiathos şehrinin Belediye Başkanı Tzoymas Thodoris, bu tarz uluslararası bir çalıştaya davet edilmesini önemsediğini belirterek, davet eden Murtaza Kalender’e teşekkür etti. Thodoris, sözlerine şu şekilde devam etti. "Yunanistan’da pandemi sonrası hazırlıklarına devam ediyoruz ve virüsün yok olmasıyla birlikte turizmcileri güzel şehrimize davet edip ağırlamaktan memnuniyet duyarım."

Turizmde umutsuzluğa ve karamsarlığa yer yoktur

Etkinliğin kapanış konuşmasını gerçekleştiren Murtaza Kalender, katılımcı ve konuşmacılarına teşekkür ederek, "Turizm olmazsa, hayat olmaz, hayatın olmadığı yerde de neşe olmaz. Turizmde umutsuzluğa ve karamsarlığa  yer yoktur" diyerek, oturumu kapattı.

Kalender, bir sonraki etkinliğin de, 20 Mayıs'ta gerçekleşeceğini hatırlatarak, katılım linkini paylaştı.

www.travelshopturkey.com/OnlineMeeting.html