TRAVELSHOP TURKEY YİNE BİR İLKE İMZA ATTI

Dünyanın her tarafında dini turlar organize eden birbirinden seçkin tur operatörleri, TravelShop Turkey’in düzenlediği ‘Workshop Çalıştayı ve Eğitim Turları’na katılmak geçtiğimiz hafta Kuşadası’na geldi.

TRAVELSHOP TURKEY YİNE BİR İLKE İMZA ATTI

Türkiye’yi workshop çalışmaları ve fuarlarla başarılı bir şekilde tanıtan ve dini temalı Workshop çalıştayını Kuşadası’nda düzenleyen TravelShop Turkey, son yaptığı organizasyon ile yine büyük bir ses getirdi.

Son yıllarda yaptığı birbirinden başarılı Workshoplar ile bilinen TravelShop Turkey Genel Müdürü Murtaza Kalender, turizm sektörünün de takdirini topluyor. Turizm sektörüne pozitif bir enerji getiren ve yaptığı birbirinden başarılı çalışmaları ile TravelShop Turkey’i dünya arenasında bir marka haline getiren Kalender, son olarak Kuşadası’nda yaptığı Workshop ve eğitim çalıştayı ile yine gündeme oturdu. Kuşadası’nda yaptığı başarılı workshop ile ilgili bilgi veren Murtaza Kalender, “Dini temalı Workshop çalıştayımıza katılmak için bin 345 yabancı tur operatörü ön kayıt yaptırdı. Bunların içerisinden, 93 farklı ülkedeki dini tur operatörlerinden 961’i kesin gelmek üzere sistemimizdeki gerekli prosedürleri tamamladı. Amacımız 961 dini tur operatörünün arasından en iyi 200 tur operatörünü Türkiye’ye getirebilmekti. Ama ne yazık ki, dünyadaki Corona virüsü kaygılarından ötürü birçok iptaller yaşandı. ITB Berlin Turizm Fuarı iptal olana kadar yüzün üzerinde geleceklerini teyit bir çok acenteler vardı. ITB Berlin Turizm Fuarı’nın iptaliyle birlikte ülkemize 20’ye yakın ülkeden, 50’ye yakın tur operatörü workshop çalıştayımıza katılmak için geldiler” dedi.

11 Mart Çarşamba günü Kuşadası’nda düzenlenen etkinliğin açılışına Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Selçuk Belediyesi Başkanı Filiz Ceritoğlu, Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Uysal, İzmir Kültür ve Turizm İl Müdürü Murat Karaçanta ve Denizli Kültür ve Turizm İl Müdürü Turhan Akyol, Kuşadası Genç İş adamları Başkan Yardımcısı Salman Kurt, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Ersel Öztürk ve birçok özel davetliler hazır bulundular.

TravelShop Turkey Genel Müdürü Murtaza Kalender Workshop Çalıştayı’nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Kuşadası’nda yapmış olduğumuz bu çalıştayı, dünyanın değişik ülkelerinden bin 345 dini tur operatörünün kayıt yaparak gelmiş olması muhteşem bir olay. Çalıştayımız ne yazık ki tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirüsü’ne denk geldi. Ama, yine de etkinliğimizi iptal etmeyi asla düşünmedik. Özellikle Ege Bölgesi’nin dini paket turları açısından çok tarihi bir bölge ve turizmi 12 aya yayabilmek için dini turlar ayrı bir önem kazanıyor. Özellikle 7 kiliselerin ve Meryem Ana’nın bu bölgede bulunuyor ama, ne yazık ki dünyada yeteri kadar tanıtımı yapılmadığı için, turizmde hak ettiği yeri almadığını düşünüyorum. Yapmış olduğumuz bu workshop çalıştayı ve yerinde eğitim gezileriyle turizmde hak ettiği yeri almasına katkıda bulunmak istedik.  Aynı etkinliği 2021 yılında da aynı tarihte gerçekleştirmek istiyoruz. Kuşadası, Selçuk, İzmir ve Aydın’da, Ege Bölgesi’nde bulunan resmi kurum ve kuruluşlarla, sivil toplum örgütlerinden destek bekliyoruz” dedi.

Suhan 360 Hotel’de gerçekleşen çalıştaya 150’ye yakın katılımcı hazır bulundu. Açılış öncesi Türkiye’de gezilecek dini destinasyonların tanıtım sunumu yapılarak akabinde 8 günlük eğitim gezileri de düzenlendi.

Workshop Çalıştayı sonrasında Kuşadası’nın en şık restoranlarından Oksa Marina’da Gala Yemeği organize edilerek gelen yabancı tur operatörleri için Kuşadası’nda unutulmaz bir gece geçirildi. Gelen yabancı tur operatörleri 8 gün sürecek Eğitim Turları’na devam ediyor.