TUI HOLLY-AWARD 2012, DÜNYANIN EN İYİLERİ ARASINDA 22 TÜRK OTELİNİ SEÇTİ


Dünyanın en büyük tur operatörlerinin başında gelen TUI , her yıl dünyanın en iyi 100 otelinin seçildiği ve kazananların bu yıl 500 bin katılımcının müşteri anketi yönetimi  ile belirlediği ''TUI Holly-Award 2012'' ödülleri İstanbul Suada'da düzenlenen bir törenle verildi.İZLEYİN!...


TUI Deutschland GmbH Turizm Genel Müdürü Dr. Oliver Dörschuck


İstanbul Martı Otel’de düzenlenen basın toplantısında konuşan Dörschuck, Bugün itibariyle 2011 yaz sezonunun olumlu trendi devam ediyor ve bir önceki yılın rekor seviyesine ulaştık“ dedi.

“ TUI Holly Award 2012 “ nasıl veriliyor?

TUI tarafından yapılan anketler sonrasında dünya genelinde ancak 100 otel en iyiler arasına girebiliyor. Bunların arasında Türkiye’den 22 otel yer alıyor. Bu bilgi, turizm sektöründe yapılan en büyük anketin sonucunu oluşturuyor. Bu anket, dünyanın en sevilen otellerini belirlemek için her yıl olduğu gibi Almanya’nın lider tur operatörü TUI tarafından yapılıyor. Aralarındaki en iyi yüz otel, saygın ‘TUI Holly’ ödülüne layık görülüyor. Türkiye’nin yanı sıra Yunanistan’dan yedi, Mısır’dan bes, Hırvatistan ve Bulgaristan’da ikişer ve Kıbrıs’tan bir otel bu ödülü kazandı. TUI Holly ödülleri, otelleri en iyi hizmet ve olağanüstü kalitesini belgeliyor. Her yıl yaklaşık 8.000 otel bu ödül için yarışıyor. 2008’de bu yana ayrıca yedi ayrı kategoride Holly ödülleri veriliyor.
Kategorilerinde en iyi Otel Transfersiz Ulaşım,en iyi Otel Batı Akdeniz – Atlantik, en iyi Otel Uzak Mesafe,en iyi Club Otel en iyi Yeni Giris Yapan Otel (Newcomer) ve En Çevreci değerlendirilmeleri yapıldı. Her otel için ortalama bir notun hesaplandığı 5 kademeli müşteri anket formlarının verileri sonucu ,TUI misafirlerince 500 bin anket değerlendirmeye alındı.  Bu değerlendirmeler sonunda 22 Türk oteli listeye girerek büyü bir başarı elde etti.


TUI yetkilileri, basın toplantısında gazetecilerin sorunlarına cevaplar verdiler.


‘En iyi Otel - Dogu Akdeniz’ ödülü Antalya bölgesine, Belek’te bulunan 5 yıldızlı Gloria Verde Resort oteline gitti.


TUI Holly 2012 ödüllerinde “dünyadaki en iyi TUI oteli” olarak Antalya bölgesinde bulunan dört yıldızlı Delphin deluxe Resort oteli seçildi.

İşte Ödül kazanan 22 Türk oteli:
Ali Bey Resort Side, Amara Beach Resort, Amara Wing Resort, Anik Aparthotel, Apparthotel Yetkin, Arycanda de Luxe,Barut Arum, Barut Hotel Lara Resort Spa & Suites, Gloria Golf Resort, Gloria Serenity Resort, Gloria Verde Resort, Hillside Beach Club, Hotel Delphin Deluxe Resort, Hotel Delphin Palace, Iberotel Sarigerme Park, Leodikya Resort, Marmaris Park, ROBINSON CLUB Camyuva, ROBINSON CLUB Pamfilya, TUI best FAMILY Iberotel Palm, Garden, Viverde Hotel Loryma, Voyage Belek

Doğu Akdeniz Bölgesi'nde ödül kazanan diğer oteller:

MISIR
CLUB MAGIC LIFE Kalawy Imperial,Iberotel Coraya Beach,Iberotel Makadi Beach,ROBINSON CLUB Soma Bay,Sensimar Makadi

BULGARİSTAN
Helena Sands, Hotel Marina Royal Palace

HIRVATİSTAN
Bluesun Holiday Village Afrodita,Valamar Lacroma Dubrovnik

YUNANİSTAN
Agali Houses,Grecotel Amirandes,Hotel Creta Royal,Hotel Horizon,Hotel Palladium,Kalithea Horizon Royal,Resort Neptune Hotels

GÜNEY KIBRIS
Athena Royal


Türkiye’nin yanı sıra Yunanistan’dan yedi, Mısır’dan bes, Hırvatistan ve Bulgaristan’da
ikişer ve Kıbrıs’tan bir otel bu ödülü kazandı.Ödül alan turizmciler hep birlikte objektiflere poz veridler.



TUI, misafirlerine İstanbul'un da güzelliklerini gösterdi. Basın toplantısı sonrası hem TUI misafirlerine hem de basın mensuplarına boğaz keyfi yaşatılırken, ödül töreni için Suada'ya boğaz keyfi yapılarak gidildi.

TUI Turizm Bölümü Genel Müdürü Dörschuck , “Türkiye ürünlerimizin geniş yelpazesi ve cazibesi, Türkiye’deki mükemmel gelişmenin önemli basarı faktörleridir”

TUI Turizm Bölümü Genel Müdürü Dr.Oliver Dörschuck,  ödül töreni öncesi Taksim Martı Otel’de düzenlenen basın toplantısında  “Bugün itibariyle 2011 yaz sezonunun olumlu trendi devam ediyor ve bir önceki yılın rekor seviyesine ulastık. Almanya’nın lider tur operatörü TUI, geçen yaz cirosunu yüzde 16 artırarak, sektör ortalamasının çok üstünde kaldı. Türkiye, Alman TUI konukları arasında  ispanya’dan sonra ikinci en çok sevilen destinasyondur. Bu konukların büyük çoğunluğu yaz aylarında seyahat etmektedir. TUI Türkiye tatilcilerinin ancak yüzde 10’u kıs aylarında Türkiye’ye seyahat ediyor. Yeni ürünler, kıs turizmini canlandırmaya yardım edecek. TUI, Türkiye’de farklı hedef kitlelerin ihtiyaçlarına cevap verecek seklide,yenilikçi otel konseptlerinin oluşturulmasına, pazarlamasına ve ayrıcalıklarına odaklanacak” dedi.

Dörschuck, “Bir atölyenin bir fabrikaya olan farkı gibi, biz de müsterilerimize askıdan standart tatil yerine, kisiye özel ve sıra dısı tatil ürünleri sunuyoruz. TUI’nin sundugu hizmet için, Belek, Kemer ve Side’de bulunan Sensimar otelleri iyi birer örnek” dedi. Bu yıl Nisan ayında kapılarını açan Viverde Hotel Loryma oteli, TUI’nin Türkiye’de ayrıcalıklı hedef-kitle oteller zincirine bir halka daha olusturdu. TUI, üç Sensimar oteli, dört TUI Best Family ve üç 1-2-Fly Fun Clubs tesisin yanı sıra, dört Robinson Club, bes Magic Life ve bir Puravida resort tesisiyle, ‘ayrıcalıklı otel’ portföyündeki bu markalarıyla da hizmet veriyor. TUI, 2013 yaz sezonunda Türkiye’de 45 tesisi kendi marka sözleşmesiyle yürütecek. TUI, prensip olarak Türkiye’de hem Antalya bölgesi sahilleri hem de Ege sahilleri için büyük kıs turizmi potansiyelini görüyor” diye konuştu.
Türkiye, kıs sezonunda uzun dönem tatilleri için çok cazip bir ülke.TUI otellerinin yüzde 90’ında yüzde 25’lere varan uzun dönem tatil ve yaslılar indirimi sunuluyor. Uzun dönem tatillerinde ‘Uzun-Dönem-Tek-Fiyat (Langzeitflatrate)’ ismini alan tarifemiz de yeni hizmete girdi. Buna göre en az 84 gecelik rezervasyon yapan kişi, yiyecek/içecek hariç, sezon sonuna kadar aynı otelde ücretsiz konaklama yapabilecek. Böylece zamanı bol olan tatilci, ufak bir ücretle bütün kışı Türkiye’de geçirebilecek. Bu tarife Antalya bölgesi sahilindeki altı otelde uygulanacak.”dedi.
TUI’nin Türkiye fiyatları geçen yıl fiyatlarının ortalama yüzde 1 altında.


Antalya'lı gazeteciler ve Turizm yazarları da TUI nin toplantısına ve ödül törenine büyük ilgi gösterdi.

Dörschuck,“Türkiye’deki olumlu gelişmenin daha başından kötü etkilenmemesi için, fiyat disiplini hayati önem taşıyor” dedi ve Türk otelcilere seslenerek, piyasayı talep eksikliğinin yaşandığı dönemlerde canlı tutmak için, bundan sonra da yıl içindeki fiyat esnekliği göstermelerini istedi. Dörschuck’a göre başarılı bir kış sezonu şartı, fiyat esnekliğiyle piyasada her zaman doğru bir fiyat tablosuyla görünmekte.


Antalya Gazetesi - Halil Öncü imzalı haberde konu "Türk Otellerinin Zaferi" başlığı ile işte böyle verildi