TUI’NİN TERCİHİNİ NE BELİRLEYECEK?

TUI sermaye ihtiyacı için varlık mı satacak yoksa hisse mi çıkaracak?

TUI’NİN TERCİHİNİ NE BELİRLEYECEK?

Türkiye’de de turoperatörlüğü ve konaklama yatırımları bulunan; Avrupa’nın en çok seyahat satan grubu TUI, likidite sıkıntısını yönetiminin farklı bir aşamasına geçti. Covid 19 salgınının 2020 işlerinin çoğunu eritmesinden sonra aldığı devlet yardımları sonucunda TUI’nin borcunun yaklaşık 3 milyar Avro artması bekleniyor. Şimdi bu borcun nasıl ödeneceği hesaplanıyor: Satış mı, yeni borçlanmalar mı?

TUI, ne kadar sermaye desteği arıyor?

Orta vadede grubun; piyasalara yeni hisseler sürmesi veya bazı şirketlerini satması yoluyla yaklaşık 1,5 milyar Avro toplamak istediği konuşuluyor.

Turizmdatabank.com’un Alman ekonomi çevrelerinde yapılan yorumlardan derlediği haberlere göre; Covid 19 salgınının seyahat endüstrisinde 2020 yazı işlerinin çoğunu eritmesinden sonra aldığı devlet yardımları sonucunda TUI’nin borcunun yaklaşık 3 milyar Avro artması bekleniyor.

Turizm devi TUI, neleri satabilir?

Uluslararası Frankfurt Ekonomi Gazetecileri Kulübü tarafından düzenlenen bir etkinlikte konuşan TUI CEO Fritz Joussen; şirketin 400 otelinden bazıları ile İngiliz kruvaziyer şirketi Marella satmak durumunda kalacağı veya piyasaya yeni hisseler sürmek alternatifini kullanmak gerekeceğini söyledi. Joussen, hisse sürümü için öncelikle borsalarda hisse fiyatlarının iyileşmesi gerektiğinin altını çizdi.

TUI’de gözler 2021 yaz cirosunda

Joussen öte yandan, paket tur rezervasyonlarındaki olumlu eğilimin 2021 yazında devam edip etmeyeceğinin de netleşmesini beklemek durumunda olduklarını vurgularken, rezervasyon sayılarındaki gelişimin iyi göründüğünü ancak beklenen nakdin normal bir ölçüde şirket kasasına girmediğine de deyindi. Başkan ayrıca, grubun öncelikle kârlılık ve pazar paylarında olması nedeniyle 2021 yılında TUI’nin ürün ve teklif sunularını yaklaşık % 20 azaltacağını söyledi.

TUI otellerini hangi koşulda satabilir?

TUI Grubu, lüks kruvaziyer işletmesi Hapag-Lloyd’u geçen Temmuz ayında satmıştı, şimdi İngiliz kruvaziyer şirketi Marella için benzer bir işlem yapmayı planlıyor. TUI Otellerinin satışı için de, fon yapılarının ne derece uygun olduğu ele alınacak

TUI, daha az uçakla çalışacak

Diğer yandan, TUI, havayolunda uçak filosunu yaklaşık 150’den 120 uçağa düşürmeyi öngörüyor. Boeing tarafından yapılacak teslimatların da ertelenmesi gruba yaklaşık 900 milyon Avro’luk bir kaynak rahatlaması getirebilir.

TUI Hotels & Resort altında hangi markalar var?

Tui Blue, Robınson, Tui Magıc Lıfe, Riu, Tui Sensatorı, Tui Suneo, Atlantica, Gunpowder, Blue Diamond, Dorfhotel, Grouphotel, Iberotel, Jaz, Mixing, Nordotel, Sol Y Mar, Tuscany Resort, Castelfalfi, TT Hotels

https://www.turizmdatabank.com/tui-sermaye-ihtiyaci-icin-varlik-mi-satacak-yoksa-hisse-mi-cikaracak/