TURİZM BAKANI ALANYA STANDINDA

2015 yılında düşüş gösteren Hollanda pazarı için büyük önem taşıyan Utrecht 2016 Turizm Fuarı başladı. 3 gün sürecek fuara Turizm Bakanı Mahir Ünal'da katıldı. Alanya fuarda 40 metrekarelik büyük ve özel yapım standı ile tanıtım çalışması yaparken, ayrıca Turizm Bakanlığı'nın standı içerisinde de tanıtım çalışmasını sürdürdü. Fuarda Alanya’yı Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Sili, ALTAV Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, ALTAV Yönetim Kurulu Üyeleri Elvan Güneş ve Gürol Birgen temsil etti.

“ZOR DÖNEMİ HEP BİRLİKTE ATLATACAĞIZ”

Dünyanın en büyük tur operatörlerinden TUI Travel Kontrat Müdürü Göksal Kaynak da pazara ilişkin değerlendirmeler yaptı. Kaynak, "2016 yılı hepimiz için sıkıntılı geçecek. Tüm Avrupa pazarında olumsuz etkiler var. Şubat ayında kapasite belirlemesi yapacağız. Bu zor dönemi hep birlikte atlatacağız" diye konuştu.

“İNSAN HAYATINDAN DAHA ÖNEMLİ BİRŞEY YOK”

ALTAV Yönetim Kurulu Üyesi Güneş ise "Şuana kadar aldığımız verilere göre satışlar yüzde 20 geride. Tur operatörleri şimdilik eksiltmeye gitmeyeceklerini ancak ocak satışları sonrası bu konuda karar vereceklerini söylediler. Önümüzdeki süreçte tur operatörleriyle birlikte Alanya’da  daha çok basın mensubu ve info grupları ağırlama konusunda ortak planlama yapma kararı aldık. Maalesef Sultan Ahmet’te yaşanan terör olayıyla büyük üzüntü yaşadık. İnsan hayatından daha önemli bir şey yok. Turizm açısından durumu değerlendirdiğimizde de Mısır ve Fransa nasıl toparlanma surecine girdiyse biz de iyi bir tanıtım ve imaj planlamasıyla bu zor günleri aşabileceğimizi umuyorum" dedi.

“TURİZM DEVLET POLİTİKASI OLMALI”

ALTİD Başkanı Burhan Sili de, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın Alanya standına geldiğini, önemli başlıkları içeren konuları kendisine ilettiklerini, ziyaretlerinden dolayı da Alanya Yalos sanatının bir örneğini kendisine hediye ettiklerini belirtti. Başkan Sili, ülke ve dünya genelinde yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek, “Turizm, ülkemizin büyük oranda cari açığını kapatan ve aynı zamanda da hassas bir sektör. Bu sektörün bir devlet politikası dahilinde ele alınması gerektiğini yineliyorum” dedi.