TURİZM EĞİTİMİ İÇİN, AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TERCİH OLDU!

2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre Turizm Programları taban puanı sıralamasında, Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi tüm bölümleriyle “En Yüksek Puanla Öğrenci Alan” fakülte oldu.

YKS 2018 Turizm Programları İstatistikleri incelendiğinde taban puan sıralamasına göre öğrenci kabul eden turizm programları arasında Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi’ne ait tüm programlar ilk sırada yer aldı. Turizm lisans programlarından Akdeniz Üniversitesi Turizm İşletmeciliği (İngilizce) 261,30765 puanla, Gastronomi ve Mutfak Sanatları 388,56138 puanla, Turizm Rehberliği 351,54854 puanla, Rekreasyon Yönetimi 291,99796 puanla öğrenci kabul etti.

Turizm şehri Antalya’nın turistlerin olduğu kadar Turizm eğitimi almak isteyen öğrencilerin de gözdesi olduğunu söyleyen Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Beykan Çizel; Turizm Eğitiminde Kalite (TedQual) akreditasyonuna sahip olduklarını hatırlatarak, “Yetkin akademik kadromuz, sektör ile işbirliği halinde teorik ve uygulamalı eğitimimiz ile nitelikli insan kaynağı yetiştiriyoruz. Bu özellikler ile alanda öncü fakültelerden biri olarak öğrencilerin ilk tercihinde yer alıyoruz.” diye konuştu.