TURİZM LİDERLERİ İSTANBUL'DA BULUŞACAK

TURİZM LİDERLERİ İSTANBUL'DA BULUŞACAK
World Tourism Forum, dünya turizmine yön veren liderleri İstanbul’da bir araya getirecek. Avrupa, Rusya, Türki Cumhuriyetler ve Körfez Ülkeleri’nden katılımcılarla turizm sektörünün geleceği masaya yatırılacak. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle World Tourism Forum Türkiye’de ilk kez düzenlenecek. World Tourism Forum’un açılış konuşmacıları arasında dünyaca ünlü şirketlerin yöneticileri ile Newyork Kültür ve Turizm Başkanı Marty Markowitz yer alacak. Forumun gala gecesinde ise 36 kategoride ‘’turizmin oskarları’’ dağıtılacak.

Facebook’tan TripAdvisor’a ünlü konuşmacılar İstanbul’a gelecek

World Tourism Forum dünyaca ünlü konuşmacıları İstanbul’da ağırlayacak. Facebook ve Instagram MENA Bölgesi Seyahat, Otomotiv ve Finanstan Sorumlu Başkanı Terry Kane, TripAdvisor Satıştan Sorumlu Başkan Yardımcısı Martin Verdon-Roe, Expedia Satıştan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Perakende Grup Başkanı Gary Morrison, Amadeus Endüstriyel İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Svend Olav Leirvaag forumda konuşmacı olacak yer alacak. CNN International Finans Editörü Todd Benjamin de konuşmacı olarak katılacak. Benjamin dünya turizminin ekonomik boyutunu değerlendirecek.

Türkiye’de ilk kez düzenlenecek

World Tourism Forum’un bu yıl ilk kez Türkiye’de düzenleneceğini vurgulayan World Tourism Forum Başkanı Bulut Bağcı, İstanbul’da alınacak kararların ardından Ekim ayında Moskova, Aralık ayında ise Katar Doha’da forumun diğer ayaklarının yapılacağını ifade etti. Türkiye turizm sektörünün aktörlerini dünya turizmine yön veren şirketlerin yöneticileri ile bir araya getirmeyi planladıklarını belirten Bağcı, ''World Tourism Forum’un amacı Türkiye, Rusya, Türki Cumhuriyetler, Körfez Ülkeleri ve Avrupa bölgelerinde turizm alanında yön veren yatırımcı ve dünya da turizm sektörüne yön veren yöneticileri bir araya getirmek. World Tourism Forum ana toplantısı bu yıl ilk kez İstanbul’da gerçekleşecek. İstanbul’da alınan kararlarla birlikte Ekim’de Moskova’da, Aralık’ta ise Doha’da toplantılar devam edecek ” dedi.

Dünya turizm trendleri İstanbul’da masaya yatırılacak

World Tourism Forum’un T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle gerçekleştiğini kaydeden Bağcı, dünya turizm trendlerinin İstanbul’da masaya yatırılacağını ifade etti. Bağcı, “Turizm hareketinin kitlesel öncüleri olan tur operatörlerinin sahipleri ve yöneticileri, aynı zamanda internetin gelişmesi ile ivme kazanan online satış portallarının CEO düzeyinde yöneticileri İstanbul’da konuk olacak. Rusya, Azerbaycan, Katar ve Yunanistan gibi ülkelerin resmi turizm otoritelerinin yöneticileri de konuk olarak programda yer alacak. Dünya turizminin ekonomik, siyasi ve yeni nesil trendleri incelenmiş ve ileriye yönelik tahminler sağlanmış olacak. Ayrıca, dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen turizm ve ekonomi gazetecileri, Türkiye’nin turizm alanındaki tüm çalışmalarını kendi ülkelerinde paylaşma fırsatı yakalayacak’’ diye konuştu.

Rezervasyonlar 5 yıl içinde tamamen online turizme yönelecek

World Tourism Forum’da bu yıl online turizm konusunun irdeleneceğini aktaran Bağcı, önümüzdeki 5 yıl içinde rezervasyonların tamamen online turizme yöneleceğini dile getirerek, “Turizmde dünya eğilimleri online turizm üzerinde ilerleyecek. Fransa ve Yunanistan’ın durumu ve Euro bölgesinin içinde bulunduğu zorluklara rağmen 2013 yılında yüzde 8 oranında genişlemiş olan Avrupa online seyahat oranının 2016 yılında da aynı hızla devam etmesi bekleniyor. Türkiye’de katılımcıların satın alma alışkanlıklarında değişim yaşanıyor. Paket turlar, uçak bileti ve otel rezervasyonlarında internet kullanma alışkanlığı giderek yaygınlaşıyor. Türkiye online turizmi çok hızlı bir şekilde benimsemiş durumda, tur operatörleri de dahil olmak üzere tüm turizm şirketleri online ortamda olmaya çalışıyor’’ şeklinde konuştu.

Turizm siyasi istikrarla büyüyor, Rusya krizi İstanbul’da çözülüyor...

Forum gündeminde bu yıl online turizm, turizm ve yatırım, dış politika ve turizm başlıklarında dünya eğilimleri tartışılacağını kaydeden Bağcı, Rusya’da yaşanan krizin İstanbul’da bir araya gelecek dünya turizm liderleri tarafından konuşularak çözüleceğini beklediklerini aktardı. Türkiye turizminin siyasi istikrarla birlikte her geçen yıl büyüdüğüne dikkat çeken Bağcı şöyle devam etti: ‘’Türkiye’de turizm hareketi 1980’li yıllarda başlasa da son 10 yılda yapılan çalışmalar oldukça dikkat çekiyor. Yatırımlara yapılan teşvikler, hükümetin turizm politikaları, ilgili bakanlığın yurt dışında yaptığı tanıtım faaliyetleri sektörün gelişimine katkı sağlıyor. Türkiye’deki turizm hareketi ekonomik ve siyasi istikrarla birlikte sürekli büyüme kat ediyor’’ dedi.