TURİZM SEKTÖRÜ, SAĞLIK BAKANLIĞI YÖNERGELERİNİ UYGULAMAYA BAŞLADI

Sağlık Bakanlığı, turizmcilerin işletmelerinde misafir ağırlayabilmesi için bir takım önlemler almasını şart koşmuştu. Dezenfektan bu önlemlerin başında geliyor. Bakanlık, dezenfektan uygulamalarında özellikle biyosidal ruhsatlı olmasının altını çizdi.

TURİZM SEKTÖRÜ, SAĞLIK BAKANLIĞI YÖNERGELERİNİ UYGULAMAYA BAŞLADI

Misafirlerine daha güvenli bir deneyim yaşatmak isteyen Antalya’daki XanaduResort Hotel, Sağlık Bakanlığı’nın yönergeleri çerçevesinde gerekli adımları attı. Bu doğrultuda otel genel mekanları, biyosidal içeren gümüş iyon ile dezenfekte edildi. Kleentech ile yapılan çalışma sonucunda otele gelecek turistler daha güvenli hijyen standartları çerçevesinde tatillerini yapıp ülkelerine dönebilecekler.

“Kleentech ile otelimizin hijyen standartlarındaki çıtasını yükselttik”

Covid-19 sürecinden etkilenen sektörlerin başında turizm geldiğini belirtenXanaduResort Genel Müdürü Hakan Yılmaz “Ancak alınacak bir takım önlemler ile yaralarımızı kısa sürede sarıp, yeniden ayağa kalkabiliriz. Bu çerçevede tesislerimizi, ağırlayacağımız misafirlere hazır hale getirmeliyiz. OTIHotels&Resort olarak, işletmemizi Sağlık Bakanlığı’mızın işaret ettiği ürünler ile tepeden tırnağa dezenfekte etmek için harekete geçtik. Bizim için önemli olan hem sağlıklı hem de uzun süre etki gösterecek bir ürün kullanmaktı. Hijyeni sağlamak kadar korumanın da önemli olduğunu biliyoruz. Bu bağlamda hem yönergelere uygun hem de uzun süre etkili olan Kleentech ile çalışarak otelimizin hijyen standartlarındaki çıtasını yükselttik” dedi.

Misafirlerin sağlığı her şeyin üzerindedir

Otelde gerçekleştirilen dezenfektan işlemi için yalnızca belirlenen kriterleri göz önüne almadıklarını ifade eden Hakan Yılmaz:“Çalışanlarımızın ve misafirlerin sağlığını düşünmek zorundayız. Dolayısıyla otelimizde dezenfektasyon işlemi için yapacağımız uygulamada virüsleri yok etmek birinci önceliğimiz olsa da diğer taraftan tesisimize gelecek misafirlerin ve çalışanlarımızın sağlığına etki etmeyecek bir ürün kullanmanın da önemli olduğuna kanaat getirdik. Bu nedenle içeriğinde gümüş iyon bulunduran Kleentech ile tüm otelin genel alanlarınıdezenfekte ettik. Doğal ve sağlıklı bir dezenfektan ile tüm işletmeyi virüslerden baştan aşağı arındırırken, diğer olumsuz faktörleri de ortadan kaldırdık. Tatil planı yapan herkes gönül rahatlığı ile otelimize gelip, konaklayabilir” diye konuştu.

Bakanlık genelgesini ciddi manada ele almalıyız

Sağlık Bakanlığı’nın alınacak önlemler çerçevesinde turizm sektöründeki işletmelere yönelik yayınladığı genelgenin ciddi bir şekilde ele alınması gerektiğine vurgu yapan Hakan Yılmaz, bunun bir zorunluluk değil, gereklilik olduğunun altını çizdi.Yılmaz:“Bakanlığın yayınlamış olduğu genelgeyi bir zorunluluk olarak görürsek, ciddiyetini kavrayabileceğimizi düşünmüyorum. Çizilen çerçeveye uymak, hem misafir hem de çalışanların sağlığı açısından oldukça önemli. Adımlarımızı da bu düşünce etrafında atmalıyız. Ancak bu şekilde sağlıklı ve güvenli bir tatil imkanı sunabiliriz. Turizmciler, her zaman konforlu ve güzel bir tatil vaadi sunar. Artık bu ifadelerin yanına ‘sağlıklı’ kelimesini de eklemek elzem hale geldi. Bu bağlamda sektör temsilcileri olarak sağlıkla ilgili her detayı yeniden ele almamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.