TURİZM ŞİRKETLERİ SUPERBRANDS TÜRKİYE’DE SINIFTA KALDI

SüpermarkalarTürkiye 2016 çalışmasında 4986 marka arasından1148 marka "Superbrandskriterlerine" göre aday marka olarak belirlendi. Süpermarka aday seçiminde şirketin teknolojisi, yatırımları, iş gücü kalitesi, yaratıcılığı, markalaşmaya yaptığı yatırımlar, marka devamlılığı, sosyal sorumluluk projelerine katkısı, çevre duyarlılığı, etik değerlere uyması ve vergi sıralamasındaki yeri büyük önem taşıyor.

Aday markalar, konusunda uzman jüri tarafından değerlendirildi ve 300marka halk oylamasına kaldı.Nielsen300 marka için İstanbul, Ankara ve İzmir’de 18-56 yaş ve tüm SES gruplarında 1638 kişi ile yüz yüze görüşerek tüketici değerlendirmesini gerçekleştirdi. Bütün çalışmalar sonucunda 181 marka 67 puan barajını aşarak Türkiye'nin Süpermarkalarından biri olmaya hak kazandı.

Superbrands Türkiye Temsilcileri Dilek Koç ve Gürkan Kınacı yaptıkları açıklamada, 1993 yılından bu yana Dünya'nın 89 ülkesinde yapılan Superbrandsmarka ölçümlendirme programının, Türkiye'de 12. yılını doldurduğunu ve altıncı etkinliği gerçekleştirdiklerini belirttiler. Dilek Koç;bu yıl Türkiye marka barajının 50 puandan 67 puana çıkmış olmasına rağmen, 181 markanın barajı aşmasından gurur duyduklarını söyledi. Bunun yanı sıra 43 yeni markanın listeye girmesinin de önemli olduğunu vurguladı.

Taşıma var konaklama yok!

Bu arada listeye giren sektörler incelendiğinde, turizmin üç sacayağından biri olan taşıma alanında hizmet veren THY ile Pegasus’un dışında, konaklama ve seyahat acentalarından bir şirketin girememiş olduğu dikkat çekti. Bu durumu değerlendiren uzmanlar konuyu şöyle değenlendiriyor: “Turizm şirketleri markalaşmaya gereken önemi vermiyor. Turizm sektöründe bazı sıkıntılar olduğu bir gerçek. Ancak markaya yatırımın süreklilik gerektiren bir iş olduğu unutulmamalı. Dileriz turizmciler, önümüzdeki yıllarda bu altın kuralı dikkate alan doğru adımları atarlar.”