TURİZM UYGULAMASI GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Yerli ve yabancı ziyaretçilerin huzurlu ve güvenli bir şekilde tatillerini yapabilmeleri, seyahat edebilmeleri amacıyla Turizm Uygulaması gerçekleştirilecek.

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yaz aylarında yerli ve yabancı ziyaretçilerin özellikle turizm bölgelerinde yoğunluğu arttırmakta olduğu bu nedenle, genel asayiş ve kamu düzeninin devamının sağlanması, yerli ve yabancı ziyaretçilerin huzurlu ve güvenli bir şekilde seyahat edebilmeleri, tatillerini ve alışverişlerini yapabilmeleri amaçlandığı vurgulandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı birimleri tarafından bugün başta asayiş, narkotik ve terör olayları olmak üzere suç işleme amacındaki kişilerin caydırılması, aranan şahıs ve araçların yakalanması için, denize kıyısı olan illerimizin tur tekneleri, marina ve limanlarda, ayrıca otobüs terminalleri ve hava limanlarında, 4+1 personel ile hedef odaklı risk analizi yapabilen seçici personelin içinde bulunduğu ekiplerimiz ile vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu cadde, sokak, bulvar, AVM vb. yerlerde, Umuma açık eğlence ve dinlenme yerlerinde Turizm Uygulaması yapılacağı kaydedildi.

2 bin 637 uygulama noktasında gerçekleşecek uygulamaya; 12 bin 245 emniyet personeli ve 6 bin 459 jandarma personeli olmak üzere toplamda 18 bin 704 personel, 8 bin 647 kara aracı, 7 deniz aracı, 9 hava aracı ile toplamda 8 bin 663 ekip ve 65 dedektör köpeği katılacağı bildirildi.