TURİZMCİ, İŞ ADAMI ÖZGÜR KURGA ADAY ADAYI OLDU...

Geçtiğimiz dönem de Ak Parti’den Kemer Belediye Başkanlığı Aday Adayı olan ve bu yılda tekrar Ak Partinin Kemer Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan Kemer İş Adamları Derneği Başkanı İş Adamı Özgür Kurga, başvuru dosyasını İlçe Başkanı İ.Selami Minta’y verdi.

TURİZMCİ, İŞ ADAMI ÖZGÜR KURGA ADAY ADAYI OLDU...

İlçe binasında düzenlenen törende, Başkan İ.Selami Minta Ak Parti Aday Adaylığı için Özgür Kurga’yı kutlayarak 31 Mart Yerel seçimlerinde Kemer’i Ak Parti Belediyeciliği ile tanıştırmak için çalıştıklarını söyledi ve hayırlı olsun dileklerini iletti.

Özgür Kurga aday adaylığı başvurusu yaptığı açıklamada, “Doğduğum ve doyduğum Kemer’de geçtiğimiz dönem siyaset sahnesinin içine girdik. Dur durak bilmeden çalışmalarımızı sürdürdük, elini sıkmadık insan bırakmayana kadar. Bu süre zarfında Partimizin verdiği her görevi layıkıyla yerine getirdik. Vatana hizmet gönül işidir, aşktır, sevdadır. Bu memleket için sözümüz var. Kemer yıllardır kan kaybediyor. Kemer’de artık yeni yüzlerin siyasetin içinde yer alması gerektiğine inanıyoruz. Kemer’in yerel yönetim anlayışında da buna ihtiyacının olduğunu biliyoruz.  Hedeflerimiz büyük. Her zaman dediğimiz gibi ben değil biz olacağız. Halkımıza hizmetkâr olmak için Ak Parti Kemer Belediye Başkan Aday adaylığına başvuruyoruz. Memleketim için bu kutlu yolda necip Türk Milleti’ne, Memleketime daha güzel bir şekilde hizmet etmek için, Kemer Belediye Başkanlığı için Ak Parti’den aday adaylığımı açıklıyorum. Bir olacağız, birlik olacağız ve Kemer’de özlenen ve beklenen Ak Parti Belediyeciliğini ve hizmetlerini vatandaşlarımız ile buluşturacağız.  Allah yar ve yardımcımız olsun” diye konuştu.

Özgür KURGA Kimdir?

Annesi Kemer-Beldibi, babası Kemer’li olan Özgür Kurga, 15.08.1976’da Antalya Kemer’de doğdu.         

İlk ve Ortaöğretimini Kemer merkezde 1990 yılında tamamladı.

1994 yılında Antalya Özel Akdeniz Kolejinden mezun oldu. 1993 yılında İngiltere’de Brighton St.Giles Koleji’nde İngilizce eğitimi aldı.         

1999 yılında, Amerika’da (Vermont-New York) İngilizce eğitimi aldı ve Habitat Programlarına katıldı.         

Hacettepe Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünden 2000 yılında mezun oldu.          

Aynı yıl Hacettepe Üniversitesi Pedagojik Formasyon Sertifikası aldı.         

2018 yılında Akdeniz Üniversitesi İşletme Yüksek lisansını tamamladı.         

Özgür Kurga eğitimini tamamladıktan sonra kısa sürede ticarette büyük başarılara imza attı. Öğrencilik dönemimde Kemer’de aile işyerinde mağazacılık ile başlayan ticari serüveni Kemer'de incoming seyahat acenteciliği, Antalya, Moskova, Kiev ve Bükreş'te Tur Operatörlüğüne kadar uzandı.          

Kundu-Lara-Antalya bölgesinin ilk turistik alışveriş merkezi Sultan Bazaar ve Sultan Residence ile aynı bölgede Karnas alışveriş merkezinin yatırımcılarından olan Özgür Kurga, ayrıca sahibi olduğu Okey Gayrimenkul Ltd Şti ile de çok sayıda yapmış olduğu konut projelerini Moskova'da açmış olduğu ofislerinde pazarladı.         

Turizm ve inşaat konularında yabancı yatırımcılar ile ortaklıklar yapan Özgür Kurga, Gayrimenkul Sermaye İradına göre Kemer ve Antalya'da Vergi Rekortmenliğinde de defalarca dereceye girdi.  Özgür Kurga, 2008 yılında Kemer 7. 'si , Antalya 91. 'si, 2009 yılında Kemer 4.'sü , Antalya 63. 'sü, 2010 yılında Kemer 7. 'si , Antalya 51. 'si, 2011 yılında Kemer 1.'si , Antalya 21.'si oldu.                   

Kemer Yat Yelken Kulübü, Kemer Cami Yapma Yaşatma Derneği’nin Yönetim Kurulu üyeliğini sürdüren Özgür Kurga, 2002-2004 yılları arasında Deniz Temiz Turmepa Derneği Kemer Temsilciliği de yaptı.  ATSO üyesi olan Özgür Kurga Kemer Turizmci ve İş Adamları Derneği (KEMİAD)’ın 2001-2002 yılları arasında Genel Sekreterliğini ve 2002-2005 yılları arasında da Başkan yardımcılığı görevinde bulundu.

Özgür Kurga, 2016 yılından bu yana KEMİAD (Kemer Turizmci ve İş Adamları Derneği) Başkanlığını devam ettiriyor.          

Evli iki kız ve bir erkek çocuğa sahip olan Özgür Kurga, İngilizce, Rusça ve Almanca biliyor.