TURİZMCİLER 2019 YILINDAN OLDUKÇA UMUTLU

Halil ÖNCÜ ( BELEK ) - 2018 yılını çok iyi geçiren turizmciler, 2019’da daha iyi bir sezon beklediklerini ifade ediyorlar.

TURİZMCİLER 2019 YILINDAN OLDUKÇA UMUTLU

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca Nevruz döneminin beklentilerin altında kaldığını belirtirken, tek olumsuzluğun da bu olduğunu, ancak ilk dört aylık verilere göre Antalya’da % 25, Türkiye genelinde ise % 8’e varan bir artışın söz konusu olduğunu söyledi.

Ülkay Atmaca “Şu ana kadar yaşadığımız tek olumsuzluk Nevruz’da gelen az İranlı turist. Bunun dışında ilk dört aylık periyoda baktığımızda, ilk üç ay sonrasında Antalya’da % 25, Türkiye genelinde ise % 8’e varan bir artış söz konusu. Nisan’da da bu artışın devam ettiğini düşünüyoruz. Tesislerimizin dolulukları gayet iyi. Sezona iyi bir artışla bismillah diyeceğiz. Şu ana kadar görüntü, çok iyi. 2019 yılı, 2018 yılından daha iyi olacak gibi görünüyor. Bütün belirtiler bunu gösteriyor. Ben çok ümitliyim. Tüm zamanların en iyisi olan 2018’i geride bırakacağımızı düşünüyorum” dedi.

İç Pazarın da hareketlenmeye başladığını dile getiren Ülkay Atmaca Ramazan Bayramı ile 9 günlük tatil olmasının bunda en önemli etken olduğunu söyledi.

Ülkay Atmaca “ Her sene kadar fiyatlar arttı gibi, ya da çok abartı arttı gibi spekülasyonlar olsa da, sonuçta döviz yerinde durmuyor, enflasyon yerinde durmuyor. Bizim yurt içi fiyatımız zaten oturdu. Özellikle yurt dışındaki fiyatları arttırmak istiyoruz. Çünkü arka arkaya yaşadığımız iki tane kriz sektörün çok geri düşmesine neden oldu. Çok büyük bir yatak kapasitemiz var. Bu kapasitemizin de dolması için de sektörün tüm paydaşları elinden gelen mücadeleyi veriyor, vermeye de devam edecek. Çok iyi bir 2018 geçti, çok iyi bir 2019’a başladık. Umarım geri kalan sekiz ayda böyle devam eder. Kışı da çözersek , istihdamı da bir nebze özellikle kendi yerli personelimiz  ile çözebilirsek muhteşem bir sezon olacak düşünüyorum” diye konuştu.