TURİZMCİLER 2020 YILINDAN OLDUKÇA UMUTLU

Halil ÖNCÜ ( ANTALYA ) - 2019 yılını 52 buçuk milyon turist sayısı ile rekorlar ile kapatan Türk turizmi 2020 yılında bu rakamı 58 milyona çıkarmayı hedefliyor.

TURİZMCİLER 2020 YILINDAN OLDUKÇA UMUTLU

Rekor sayıların yanında hedef aynı zamanda bu sayıları gelire yansıtmak.

BDT Ülkeleri başta olmak üzere, Orta doğu ve İç pazarda erken rezervasyonlardaki hareketlilik dikkat çekiyor. Avrupa pazarının daha çok son dakikayı beklediği görülürken, rezervasyonlarda Ruslar başı çekiyor.

POYD Başkanı Ülkay Atmaca, Sealife Rose Residence Beach Hotel Genel Müdürü Hüseyin Çiçek ve Innivista Hotels Satış ve Pazarlama Müdürü Cengiz Alper’in görüşlerini aldık.

Ülkay Atmaca / POYD Başkanı

“2019 yılını rekorlarla 52.5 milyon turist sayısı ile bitirdik. 2020’ye de gayet iyi başladık. Ocak ayı verileri hem Antalya hem de Türkiye genelinde gayet iyi. 2020 yılının en a 2019 yılı kadar iyi bir yıl olacağını düşünüyorum. Ne Corana virüsü ne de diğer etkenler Türk Turizmini etkilemez. İstanbul ve Kapadokya’ya gelen Çinli turistte şu anda bir az azalma var ama diğer pazarlarda artışlarımız devam ediyor. Hedefi 2020 yılı için 58 milyon sayı ve 40 milyar dolar gelir koymuştuk. İnşallah bu sayılara ve hedeflere ulaşırız”

Cengiz Alper- Innivista Hotels Satış ve Pazarlama Müdürü

“Belek Bölgesinde HB döneminde daha çok BDT Ülkeleri, Ortadoğu ve iç pazarda geçen yılın üzerinde güzel bir rezervasyon akışı var. Avrupa’da hala çekinceler var. % 30 Avrupa geriden geliyor. Ben bunun bölgesel olarak özellikle Alanya,Side, Kemer bölgesinde doluluklara ulaşıldığı zaman Belek, Kundu ve Lara’ya da yansıyacağını düşünüyorum. Genel anlamda fiyat olarak da % 15 oranında bir artış var”

Hüseyin Çiçek / Sealife Rose Residence Beach Hotel Genel Mdürü

“Kemer gelecek vadeden ve sürekli turizmde yeniliklere açık bir bölge. Bu sene daha da iyi beklentiler var. İlk gelen erken satışlar bölgesel anlamda geçen yıllara göre % 14-17 arasında bir artış gösteriyor. Bu yıl Kemer’in yılı olacak diye düşünüyorum. Yeni yapılacak tüm çalışmalarla Kemer artık yepyeni bir vizyona girecek. Kemer geleceğin turizm merkezlerinden olmaya aday bir bölgedir”