TURİZMDE ÇİFTE BAYRAM SEVİNCİNDE GERİ SAYIM

TURİZMDE ÇİFTE BAYRAM SEVİNCİNDE GERİ SAYIM
BAE havayolu şirketi Air Arabia’nın Sharjah-Antalya karşılıklı tarifeli doğrudan uçuşlarının tanıtım toplantısına katılan Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, turizm sektörüne çifte bayram sevinci yaşatacak seferlerin gerçekleşmesini sağlayan BAKA, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Air Arabia’ya teşekkür etti. Vali Öztürk, “Hedef kitlemiz içerisinde Körfez ülkeleri de bulunmaktadır. Özellikle Körfez ülkelerinden Antalya’ya gelen yaklaşık 7 bin turist sayısının kısa sürede artırılması gerekmektedir. Antalya ve çevresinin Körfez ülkelerine iyi tanıtılarak daha fazla insana ulaşılacağına inanıyorum” dedi.

Sorunların tespit ve çözümünde sürekli sektörün aktörleriyle birlikte hareket eden BAKA, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü işbirliğinde izlediği stratejisiyle Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli havayolu şirketi Air Arabia’nın 29 Temmuz’da doğrudan Antalya’ya tarifeli uçak seferleri başlatmasını sağladı. Körfez’deki geniş uçuş ağı sayesinde bağlantılı uçuşlarla çevre ülkelerden de yolcuları Antalya’ya getirecek Air Arabia’nın başlatacağı Sharjah-Antalya uçak seferlerinin tanıtım toplantısına Antalya Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Öztürk, BAKA Antalya YDO Koordinatörü Alaattin Özyürek, Air Arabia Türkiye Genel Müdürü Nuket Angın, Air Arabia yetkilileri, BAKA uzmanları ile seyahat acentesi yetkilileri katıldı.

UÇUŞ KARARI SÜRECİ

Air Arabia Türkiye Genel Müdürü Nuket Angın, Dubai’ye coğrafi yakınlığıyla bilinen Sharjah Emirliği ile Antalya arasında direkt uçuş seferlerinin başlatılmasında destekleri için Antalya Valisi Sebahattin Öztürk’e, BAKA’ya ve turizm firmalarına teşekkür etti. Direkt uçuşlarla ilgili çalışmaların 2013 Dubai ATM Fuarı’nda BAKA ile temasa geçilmesiyle başladığını anlatan Angın, şöyle devam etti:

“BAKA’nın değerli katkıları ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden uçuş izinleri alındı. Daha sonra BAKA ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü işbirliğinde Şubat 2014’de Doha, Kuveyt, Dubai, Abu Dhabi ve Sharjah’ta Körfez Ülkeleri Road Show programında 500’e yakın Arap seyahat acentesinin katılımı sağlandı. Road Show sonrası gerçekleştirilen iki Fam Trip organizasyonlarıyla Arap seyahat acenteleri ve gazetecilere Antalya’nın doğal ve tarihi güzelliklerinin yanı sıra turistik potansiyeli de tanıtıldı” dedi.

BİR GÜNLÜK MESAFE 3.5 SAAT

Air Arabia’nın Sharjah’tan 63 farklı noktaya yolcu taşıdığı bilgisini veren Nuket Angın, “29 Temmuz 2014’ten itibaren haftada 3 gün düzenlenecek olan Sharjah-Antalya arası seferler ile Antalya da bu destinasyonlara eklenmiş olacaktır. Yapılacak direkt uçuşlar sayesinde, aktarmalar ve havalimanında geçirilen süreyle birlikte yaklaşık 1 gün olan Antalya ve Körfez ülkeleri mesafe 3.5 saate inecektir” dedi.

Turizmde yeni arayışlar içerisinde olduklarını ve hedef kitle içerisinde Körfez ülkelerinin de bulunduğunu belirten Antalya Valisi Sebahattin ÖZTÜRK, “İslam ülkelerine açılmanın ve o bölgede tanıtımın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Özellikle Körfez ülkelerinden Antalya’ya gelen yaklaşık 7 bin turist sayısının kısa sürede artırılması gerekmektedir. Şimdilik haftada 3 gün yapılacak olan ve yaklaşık bir ay sonra başlayacak Sharjah-Antalya sefer sayılarının da ileride artacağını umuyorum” diye konuştu. Air Arabia havayolu şirketinin seferleri devam ettiği sürece turistlerin yaz-kış Antalya'ya geleceğini vurgulayan Vali Öztürk, şöyle devam etti:

‘BÜYÜK GÖREVLER DÜŞMEKTEDİR’

“Arap turistler, tatil yaptıkları destinasyondan memnun kaldıkları takdirde, gönüllü tanıtım elçiliği yaparak yakın çevrelerinin aynı destinasyona gelmesine katkı sağlamaktadır. Bu nedenle, memnuniyetin sağlanması için küçük esnaftan büyük turistik işletmelerimize kadar hepimize büyük görevler düşmektedir. Antalya'nın Körfez ülkelerine iyi tanıtılarak daha fazla insana ulaşılacağına inanıyorum. Air Arabia’ya Antalya seferleri konusunda büyük destek veren BAKA başta olmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü’ne şükranlarımızı sunuyorum. Antalya-Sharjah direkt tarifeli uçuş seferlerini başlatan Air Arabia Havayolu firmasını kutluyor, Antalya ve ülkemiz turizmi için hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Air Arabia’nın tarifeli direkt Antalya uçuşları Dubai’ye 25 km uzaklıktaki Sharjah Havalimanı’ndan karşılıklı gerçekleştirilecek ve uçuşlar ilk etapta 160 kişilik uçaklarla haftada 3 gün yapılacak. Uçuşlar, Air Arabia’nın Körfez’deki geniş uçuş ağı sayesinde bağlantılı uçuşlarla çevre ülkelerden de yolcuları Antalya’ya getirecek.