TÜRK TATİLCİLERİN ALMANYA PAYI YÜZDE 30'A ULAŞTI

eyahat sebepleri arasında tatilin yüzde 57’lik bir oranla ağırlıkta olduğuna dikkat çeken Hedorfer şu bilgileri verdi: “Türklerin ülkemize  yaptğı seyahetlerde özel nedenler ikinci sırada yer alırken, seyahatlerin yaklaşık dörtte biri iş amaçlı, beşte biri de akrabaları ve arkadaşları görmek için gerçekleştirildi. Almanya’daki en önemli seyahat destinasyomuzu Bavyera’yı Kuzey-Ren Vestfalya, Hessen, Baden-Württemberg ve Berlin izliyor.”

 
Türkler cazip kaynak
 

Türkiye’nin Alman turizmi için cazip ve kaynak bir Pazar olduğunu anımsatan Hedorfer, 9,6 günlük bir kalış süresiyle Türkiye’den yapılan seyahatlerin Avrupa ortalamasının üzerinde olduğunu belirtti. Hedorfer Türk tatilcilerin harcamaları hakkında ise şu bilgileri verdi: Türk tatilcilerin Almanya’daki ortalama harcamaları 1.223 Avro olarak belirleniyor. Türk tatilcilerin Alman pazarında böylesine etkin hale gelmesinde şüphesiz altı yıldır İstanbul’daki basın danışmanımız İnci Gökçe’nin yaptığı çalışmaların ciddi bir katkısı var”
 
 
Otomobilin 125’nci doğumunda 125 etkinlik
 

Hedorfer, 2011 yılı için Almanya'nın sağlık turizmi özelliğini ön plana çıkarmak istediklerini ve otomobilin üretilişinin 125. yıldönümü olması dolayısıyla otomobil temalı etkinlikler düzenleyeceklerini kaydetti. İlk otomobilin Carl Benz tarafından 1886 yılında Almanya'da yapıldığını kaydeden Hedorfer, " İlk otomobilin üretilişinin 125. yıldönümü olması dolayısıyla 125 gün boyunca 125 ayrı etkinlik yapılacak " dedi.
 

Bu etkinlik kapsamında, 10 Eylül 2011'de Mannheim'de dünya prömiyeri yapılacak. Burada 80 kadar araç aynı anda ses çıkaracak ve bir senfoni oluşturacaklar. Bu aynı zamanda bir kapanış konseri de olacak. Almanya'da 26 Haziran - 17 Temmuz 2011 tarihleri arasında Dünya Kadınlar Futbol Şampiyonasının da düzenleneceğini kaydeden Hedorfer, açılış maçının ise 26 Haziran akşamı Berlin'de, final maçının ise 17 Temmuz akşamı Frankfurt'ta olacağını söyledi. 

 
”Vize Sorununu aşmaya çalışıyorum”
 

Almanya ile ilgili turizm ve seyahat bilgilerine "www. germany. travel " adresinden ulaşılabileceğini kaydeden Hedorfer, internet sitesinin çok yakın bir zamanda Türkçe olarak da hizmete gireceğini söyledi. Hedorfer, Türklerin Almanya'ya gelmek istediğini ancak vize engeliyle karşılaştığı sorusunun sorulması üzerine ise, " İnsanların sınırları olmadan seyahat etme özgürlüğü oldukça önemli. Almanya'da Avrupa Turizm Komisyonu Başkanıyım ve bu konunun çözümü için elimden geleni yapıyorum. Almanya olarak da katkı yapmaya çalışıyorum " yanıtını verdi.

Frankurt Turizm Ofisi Genel Müdürü Thomas Feda ise, Frankfurt'u tanıtan bir sunum yaptı. Türk kültürünün Frankfurt'ta çok yaygın olduğunu söyleyen Feda, " Türkiye'nin son derece büyük potansiyel vaat eden bir ülke olduğunu düşündüğümüz için buradayız. " dedi. Sloganlarının " Büyük Şehir - Küçük Format " olduğunu söyleyen Feda, Frankfurt'un çok kültürlülüğünün kendileri için bir avantaj olduğunu da kaydederek diğer etkinlikleri şöyle özetledi” Müzeler Gecesi, Uluslararası Elma Şarabı Festivali, Nehir Kıyısı Müzeleri Festivali ve Frankfurt Noel Pazarı”.