TÜRK VE ÇİNLİ TURİZMCİLER İŞBİRLİĞİNE EVET DEDİ

TÜRK VE ÇİNLİ TURİZMCİLER İŞBİRLİĞİNE EVET DEDİ
Toplantı Dorak Holding ile  Hemisphere  Turizm’in  işbirliğiyle gerçekleştirildi. Toplantıda bir konuşma yapan TÜRSAB Kurumsal İletişim Direktörü Ela Atakan da işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

TUYED yönetiminin de hazır bulunduğu toplantıda Çinli meslektaşlarına hitap eden Atakan, daha fazla workshop yapılması gereğini vurgulayıp, “Görmek her şeydir. Bunun için Fam Trip organize etmekte yarar var. Üyelerimizi davet edin Pekin’i görüp  tanısınlar. Bundan sonra yeni ürün ve hizmetlerinizi bize duyurun biz de üyelerimize yollayalım. Sizi  İzmir’de gerçekleştirilecek Travel Turkey fuarına bekliyoruz. Çin Halk Cumhuriyeti ile işbirliğine hazırız. Bizi kardeş kurum olarak görün” dedi.

Pekin yılda 180 milyon ziyaretçi ağırlıyor

Çinli turizm heyetinde Pekin Belediyesi Turizm Geliştirme Komisyonu, Dongcheng Bölgesi Turizm Geliştirme Komisyonu, Air China, CTS Travel, Crown DMC ve China Star’dan temsilciler vardı. Pekin Belediyesi Turizm Geliştirme Komisyonu Direktörü Ren Jianghao, konuşmasına Pekin ve İstanbul’un birçok ortak noktası olduğunu hatırlatarak başladı. Pekin’in sahip olduğu 7.309 tarihi eserle dünya birincisi olduğunu belirten Jianghao, kentle ilgili şu bilgileri verdi: “Beş imparatorluğa başkentlik eden Pekin’de 6 bini aşkın otel var bunun 100 adedi delüks sınıfında. Yılda 180 milyon ziyaretçiyi ağırlıyoruz. Klasik ve modernizmin harmanı olan kentte Pekin Operası’ndan akrobasi ve dans gösterilerine kadar her zevke hitap eden 88 gösteri merkezi var.  1.300 hutong (700 yıllık mahalle)  ile yerel lezzetlerle dünya mutfaklarından örneklerin sunulduğu 3.100 restoran bulunuyor. Sizi geniş yelpazede seçenek sunan Pekin’i  keşfedip Türk gezginlere anlatmaya çağırıyorum.”

Çin Seddi’nde gala yemeği

Heyette yer alan China Star, insentiv, toplantı, konferans ve etkinlik organize eden bir şirket. Şirketin başkanı David Liu Yanxiang, yaptığı konuşmada son derece özgün etkinliklere imza attıklarının altını çizdikten sonra şöyle konuştu: “Çin’in altı kentinde hizmet veriyoruz. Bazıları Çin Seddi’ni sadece gezdirirken biz orada gala yemeği, Tai-Çi, yoga  kursları organize ediyoruz. Bisiklet turları, masaj çalıştayları ve temalı partiler gibi farklı etkinlikler düzenliyoruz. Bu da bizi diğerlerinden ayıran en temel özelliğimizi oluşturuyor. Türk seyahat acentelerini de bu özelliklerimizden yararlandırmak için işbirliğine hazırız.”

Air China Müdür Yardımcısı Gao Jia, 2013’te filolarındaki uçak sayısının 332’ye ulaştığını bu rakamın 2015 yılında 375’e çıkacağını belirterek şöyle konuştu “Filomuzdaki uçakların yaşı 6.6. Pekin’den Avrupa’nın 12 şehrine, Asya-Pasifik’te ise 29 şehre, toplamda 193 ülkede 1.356 destinasyona uçuyoruz.  Star Alliance ile Code Share yapıyoruz. Müşteri sadakat programımız Phoenix Miles’ın 25 milyon üyesi var. Web sitemiz 11 dilde hizmet veriyor. Sitemizden ayrıca 17 para biriminin her hangi biriyle bilet satın alınabiliyor. Hükümetimiz artık transfer yolcularına 72 saat vizesiz seyahat imkanı tanıyor. Bu uygulamanın  Hub olarak kullandığımız Pekin Havalimanında yolcu sayısına olumlu yansıyacağına inanıyoruz.”

Türk turizmciler ise söz konusu uygulamadan Türkiye dışında 45 ülkenin yararlandığını hatırlatıp, Çinli heyetten hükümetlerine , Türk gezginlerin de vize işlemlerinin kolaylaştırılması yönünde telkinde bulunmalarını önerdi.

Diğer konuşmacılardan Dongcheng Bölgesi Turizm Geliştirme Komisyonu temsilcisi Gua Rui bölgelerinin Pekin’in kalbi olduğunu gezginleri burada birbirinden ilginç seçenekler beklediğini belirtti.  MICE (toplantı, insentiv, kongre, etkinlik) alanında hizmet veren Crown DMC Müdürü Tony Zhao ile tur operatörü CTS’nin temsilcileri de şirketleri hakkında bilgi verdi.  Sunumların ardından Çinli turizmciler, yaptıkları çekilişlerle katılımcılara çeşitli hediyeler dağıttı.