TÜRK YATIRIMCILAR 'CONDO HOTEL' KONSEPTİNİ SEVDİ

TÜRK YATIRIMCILAR 'CONDO HOTEL' KONSEPTİNİ SEVDİ
Açılışa Hilton Grubu Başkanı Joe Berger, Hilton Grubu Lüks Oteller Dünya Başkanı John Vanderslice, Heafey Group Başkanı Pierre Heafey, Başkan Yardımcısı Carmine Zayoun ve Uluslararası Satış ve Pazarlama Direktörü Emel Onur’un yanı sıra seçkin bir davetli grubu katıldı.

Toplantıda, Amerika’da gayrimenkul sahibi olmanın avantajları, son zamanlarda Türklerin favori yatırım şekli olan Condo-Hotel modeli, Condo-Hotel modeline yatırım yaparak Green Card alma fırsatı, Florida’da mülk satın alma sürecinin hukuki ve mali boyutları ve Türk yatırımcıların Miami ile Fort Lauderdale’deki gayrimenkullere hızla artan ilgisi hakkında bilgi verildi.

Açılışta Hilton International Başkanı Joe Berger, “Hilton Grubu olarak lüks otel grubunda lider olmaktan gurur duyuyoruz. Bugün açılışını yaptığımız 290 odalı Conrad Fort Lauderdale otelimiz ile liderliğimizin altını bir kez daha çizmiş olmaktan dolayı çok mutluyuz” dedi. Joe Berger ayrıca, son zamanlarda büyük bir yatırımla renove edilen Türkiye’deki Conrad İstanbul Bosphorus Otelinden de gurur duyduklarını belirtti.

Heafey Group Başkan Yardımcısı Carmine Zayoun “Miami, geçmiş yıllarda ağırlıklı olarak Güney Amerikalı yatırımcılar tarafından tercih ediliyordu ancak son dönemde bölgeye Türklerin ilgisi de çok arttı. Türkler, sunduğu olanaklar nedeniyle özellikle condo-hotel modelini tercih ediyor. Otel onların uzaktaki evi gibi ama kendilerinin kullanmadığı dönemde yatırımlarının dünyaca ünlü bir marka tarafından yönetiliyor olması onlara ayrıca güven veriyor. Miami, Panama kanalının genişlemesini sağlayan “Miami 2020 Projesi” ile önemli bir ticari merkez olacağı için bölge yatırım açısından daha da cazip hale geliyor. Fort Lauderdale’deki yatırımlar son 1 yıl içinde yüzde 9.8 oranında değer kazandı. Bu sonuç doğru lokasyon seçiminin yatırımdaki önemini gösteriyor. Fort Lauderdale yatırımcılar tarafından son dönemde yeni keşfedildiği için Miami gibi daha fazla tanınan yerlere göre gelecek için daha cazip bir yatırım lokasyonu olarak öne çıkıyor” dedi.