TURKCELL GELİBOLU MARATONU İÇİN NEFESLER TUTULDU

3 GÜN BOYUNCA HEYECAN DOLU BİR MARATON FUAR PROGRAMI

28 Eylül, 29 Eylül ve 30 Eylül tarihlerinde, Çanakkale 17 BURDA AVM’de gerçekleştirilecek maraton fuarında destekçi ve sponsor kurumların katkıları ile çok yoğun bir etkinlik programı tüm katılımcıları ve Çanakkale halkını bekliyor. 28 Eylül tarihinde kapılarını açacak fuarın resmi açılışı 29 Eylül saat 17:30 da gerçekleştirilecek.Maraton fuarı 30 Eylül tarihlerinde saat 20:00 başlayacak Pamela konseri ile son bulacak.

Fuar boyunca  10,21 ve 42 Km katılımcıları akreditasyonlarını tamamlayarak sporcu kitlerini alabilecekler. Halk koşusuna katılmak isteyenler de katılımcı formalarını doldurarak, Turkcell Gelibolu Maratonunun en keyifli etkinliklerinden biri olan Halk yürüyüşüne katılabileceklerdir
Gelibolu Yarımadası’nın tarihi noktalarındaki eşsiz maratonda yer alacak sporseverlerin maraton fuarına gelmeden www.gelibolumaratonu.com sitesi üzerinden online kayıt yapmaları daha hızlı akreditasyon için tavsiye ediliyor.

Maraton fuarı kapsamında tiyatro, dans grubu gösterileri, canlı performanslar, uluslararası ve ulusal koşu gruplarının etkinlikleri, DJ performansları, katılımcılar ile interaktif yarışmalar ve etkinlikle, IAAF çocuk atletizmi programı gibi çok dolu bir program katılımcıları bekliyor.


Çanakkale'de bu iki adama dikkat. Tematik parkuru ile dikkat çeken ve bu yıl 3.si düzenlenecek olan Turkcell Gelibolu Maratonunu başarı ile organize eden ve bu organizasyonu Çanakkale'ye ve ülkemize kazandıran değerli dostlarım GPT Turizm kurucu ortaklarından Ahmet Çelik ile Armağan Aydeğer kardeşimi yürekten kutluyorum.

Maraton güzergâhları

Turkcell Gelibolu Maratonu’nda profesyonel atletlerin katılacağı 42 kilometrelik parkur, Morto Koyu’ndaki start noktasından başlayacak. Saat 09:30’da başlayacak yarışta katılımcılar Alçıtepe Köyü’nden geri dönerek parkurda iki tur atacak ve yine Morto Koyu’ndaki finiş noktasına gelecek. Yarı maraton ise saat 09.45’de yine Morto Koyu’nda başlayacak. Maratondaki parkuru geçecek olan sporcular, bir tur atarak Morto Koyu’ndaki finişe gelecek.

Ödül töreni saat 13.00’te

10 kilometrelik koşu ise saat 10:30`da yine Morto Koyu’ndan başlayacak. Fransız Anıtı ve Redoubt İngiliz Mezarlığı’ndan geçecek katılımcılar, Morto Koyu’nda yarışı noktalayacak. Büyük katılımın beklendiği halk koşusu ise saat 10.45’te Morto Koyu’ndan başlayacak ve 5 kilometre uzunluğunda olacak. Tüm yarışmacıların ve halkın katılımı ile saat 14.00’te de Morto Koyu’nda ödül töreni gerçekleştirilecek.


Turkcell Gelibolu Maratonu- Barış İçin Koşuyorum! ( Arşiv - 2016 )

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Turkcell Gelibolu Maratonu’nun ikinci yılında, tüm kategorilerde toplam 6500 koşucu katılmıştı. Bu yıl bu rakamın 10000’e ulaşması bekleniyor. Benzerleri ile karşılaştırıldığında hem ilk yılındaki katılımcı sayısı hem  de beklenen artış ile Turkcell Gelibolu Maratonu çok kısa zamanda Türkiye’nin en önemli spor organizasyonlarından birisi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bu yıl Turkcell Gelibolu Maratonu birçok ünlü ziyaretçiyi de ağırlayacak. Ünlü elçilerimiz hem maraton öncesinde tanıtıma destek olacak, hem de maraton günü Halk Koşusuna katılacak.

SOSYAL PROJELER

Turkcell Gelibolu Maratonu etkinlikleri kapsamında ilkokul ve ortaokul öğrencilerine atletizmi tanıtmak ve sevdirmek amacıyla “Barış İçin Koşuyorum” konulu resim yarışması düzenlendi.
Çanakkale ili genelinde resmi/özel ilk ve orta dereceli tüm okullardan katılım sağlayacak.
Yarışma kapsamında kazanan öğrencilerimize ödülleri sponsorlarımızca 29 Eylül Cuma günü saat 17:30’da Çanakkale Burda 17 AVM’de düzenlenecek özel bir törenle ödülleri takdim edilecektir.Ayrıca yarışmaya katılmış olan tüm çalışmalar 28 Eylül – 30 Eylül tarihleri arasında, maraton fuarı ve maraton etkinlikleri süresince Çanakkale Burda 17 AVM’de sergilenecek.

Maraton fuarı boyunca  sivil toplum kuruluşlarımıza destek olmaya devam edeceğiz. 30 Eylü lcumartesi günü maraton fuarında,işbirliği yürütülen sivil toplum kuruluşlarımıza geç kayıt aksiyonumuz ile destek verilecek. Bu kapsamda organizasyon kayıtları kapatılacak olup yalnız fuarda yer alan sivil toplum kuruluşlarına minumum maraton 10,21 ve 42 k katılım ücreti kadar bağış yapılması halinde geç kayıt hakkı verilecek.Buradaki amaç,  başta bu kurumların farkındalığını arttırmak ve faaliyetlerine katkı sağlamak olacak.


2016 Yılı- Turkcell Gelibolu Maratonu

Bunun yanı sıra GTP Turizm A.Ş. olarak Türkiye Gaziler ve  Şehit Aileleri Vakfı Çanakkale Şubesi ile yapılan protokol ile ‘Gaziler ve Şehit Ailelerimizin Çocukları İçin Koşuyoruz’ sloganı ile bir kampanya başlatttı. Bu kapsamda www.gelibolumaratonu.com sitesi üzerinden sporseverlerin bağış katkıları toplanmaktadır. Ayrıca elde edilen toplam kayıt gelirinin %5 i GTP Turizm A.Ş. tarafından kampanya kapsamında bağışlanacak.

Türkiye’nin en büyük yardımseverlik koşu platformu olan ADIM ADIM ile işbirliği protokolü yapılırken; bu çerçevede ADIM ADIM ile birlikte koşarak bağış toplayan 25 bin  kişinin üzerinde gönüllü koşucu ve 180 bin üzerinde bağışçının TURKCELL Gelibolu Maratonu için farkındalığının arttırılması ve yapacakları bağışlar için bir köprü kurulması da hedeflendi.
Önümüzdeki yıllarda ADIM ADIM İPK (İyilik Peşinde Koş) programına katılım ile ilgili çalışmalar ise sürüyor. ADIM ADIM bünyesinde 30 STK ile bugüne kadar 28000 gönüllü koşucu, 212000 üzeri bağışçının desteğiyle 23 milyon tl üzerinde bağış topladı.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı'nın ev sahipliği ve himayelerinde;
Çanakkale Valiliği, Çanakkale Belediyesi, Eceabat Kaymakamlığı, Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı, Çanakkaleİl Emniyet Müdürlüğü, Eceabat Belediye Başkanlığı, Çanakkale Onsekizmart Üniversitesi, Gençlik Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü,,İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü,Türkiye Atletizm Federasyonu’nun değerli destekleri,

Turkcell'in isim sponsorluğu, Kale Grubu Ana Sponsorluğu, Gestaş,Garmin, Pergonotti, Hayat Su,Avek Otomotiv, Arbella Makarnanın destekleri ve GTP Turizm A.Ş. organizasyonunda ve çok kıymet verdiğimiz Çanakkale halkının canı gönülden desteği ile,Turkcell Gelibolu Maratonu her geçen yıl büyük bir ivme ile gelişimine devam ediyor.


Turkcell Gelibolu Maratonu- Barış İçin Koşuyorum! ( Arşiv - 2016 )