TÜRKİYE, 14. ÇİN TURİZM VE GEZİ FUARI’NDA

TÜRKİYE, 14. ÇİN TURİZM VE GEZİ FUARI’NDA
Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Çin Turizm ve Gezi Fuarı (COTTM) geçtiğimiz günlerde Pekin’de kapılarını ziyaretçilerine açtı. Dünyanın bir çok ülkesinden yüzlerce farklı turizm acentasının hazır bulunduğu fuar, pek çok ziyaretçiyi ağırlıyor. Fuarda Türkiye’nin turistik ve kültürel unsurları tüm renkleriyle Pekin’e taşınıyor.

Türkiye tanıtım filmi büyük ilgi topladı

Fuarda yer alan Türkiye tanıtım standında Türk kültürü pek çok yönüyle tanıtılırken, fuar kapsamında Türkiye Pekin Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Ataşeliği’nin ebru ve hat sanatçıları, Çinli katılımcılara ebru ve hat sanatını en güzel örneklerini sunuyor.

Fuarda Türk - Çin Kültür Derneği’nin Çin’de eğitim almakta olan üniversite temsilcileri, etkinliklerde yer alarak Türkiye’nin tanıtımına katkı sağlıyor. Standları ziyaret eden ziyaretçilere Türk çayı, Türk kahvesi ve lokum ikram ediliyor. Ayrıca ziyaretçilere Türkiye hakkında merak edilen bütün soruların cevaplarının yer aldığı Türkiye’yi tanıtan broşürler dağıtılıyor. Fuar kapsamında, Ligarba Turizm Seyahat Acentası ve Türk - Çin Kültür Derneğinin katkılarıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan Türkiye tanıtım videosu gösterime sunulurken, özgün performansıyla Anadolu Ateşi en özel gösterisini ziyaretçiler için sergiledi.

Fuar, Türkiye için daha özel bir öneme sahip

2018 yılının Çin’de Türkiye Turizm Yılı olması, Çin Turizm ve Gezi Fuarı’nın Türkiye için önemini de artırmış oldu. Fuar kapsamında Türkiye’nin tanıtımına yönelik pek çok etkinlik yapılması, Türkiye’nin tanıtılmasına da katkı sağladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş Pekin’de

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş beraberindeki heyetle birlikte Pekin’deki fuara katıldı. Türkiye Pekin Büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen eşliğinde Türkiye standında ilgililerle konuşan Kurtulmuş, Türkiye tanıtımına yönelik etkinlikler hakkında yetkililerden bilgi aldı. “İki ülke arasındaki yakınlaşmanın turizm alanına da yansımasını ve daha fazla Çinli turistin ülkemizi ziyaret etmesini istiyoruz.” şeklinde konuşan bakan, diğer ülke standlarını da ziyaret ederek temaslarına devam etti.  


İşte Fuarda gösterime sunulan 2018 Türkiye'nin Çince Tanıtım Filmi...