TÜRKİYE 2021’E FARKLI BİR TURİZM STRATEJİSİ İLE GİRECEK!

Koronavirüs pandemisi nedeniyle insanların turizm alışkanlıklarının değiştiğini dile getiren Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) Yönetim Kurulu Üyesi Birol Akman, “Türkiye 2021 yılına farklı bir turizm stratejisi ile girecek. Etkin planlama ve tanıtım çalışmalarıyla 2021 yılı Türkiye için büyük bir fırsat olabilir” dedi.

TÜRKİYE 2021’E FARKLI BİR TURİZM STRATEJİSİ İLE GİRECEK!

Aynı zamanda Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Başkanı da olan Akman, salgın nedeniyle turizmde 2020 yılı için belirlenen hedeflere ulaşılmadığını kaydederek, 2021 yılına yoğunlaşılması gerektiğini belirtti.

Başta sağlık turizmi olmak üzere butik otellerin, dağ evlerinin ve kamping alanların artık turizmde trend olduğuna değinen Akman, ülkenin alternatif turizm çeşitliliği, destinasyonlar ve sağlık turizmiyle büyük bir potansiyeli barındırdığına dikkat çekti. Turizm sektöründe güvenlik, hijyen ve izolasyonun büyük önem kazandığını söyleyen Akman, bu bağlamda Türkiye’nin 2021 yılına farklı bir turizm stratejisi ile gireceğini bildirdi.Pandemi nedeniyle yaşanan sıkıntıları çözme için Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu’nun aldığı kararlar doğrultusunda Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un başarılı bir mücadele verdiğini ve süreci iyi yönettiğini dile getiren Akman, bu konuda Türkiye’nin Avrupa ülkelerinin bir adım önüne geçtiğini kaydetti. Akman,  Türkiye’nin güvenli turizmin merkezi olacağına inandıklarını ifade etti. 

Bu durumun fırsata çevrilebileceğini söyleyen Akman, şimdiden etkin tanıtım ve PR çalışmalarına başlanması gerektiğini kaydetti. Akman, “Bakanlığımız ve özel sektörümüzle birlikte çalışarak bu sıkıntılı günleri de atlatacağımıza ve 2023 için belirlediğimiz 75 milyon turist, 65 milyar dolar gelir hedefine ulaşacağımıza inancımız tam” dedi.