TÜRKİYE'NİN DENİZ ÜZERİNDEKİ İLK BEŞ YILDIZLI OTELİ

TÜRKİYE'NİN DENİZ ÜZERİNDEKİ İLK BEŞ YILDIZLI OTELİ
Kıyı İstanbul projesinde Türkiye’nin deniz üzerinde yapılan 152 odaya sahip ilk 5 yıldızlı oteli yer alacak. Denizin hemen üzerine inşa edilecek yatay mimarideki otel için uluslararası zincirlerle görüşmeler sürüyor.

Alman ve İsviçreli yatırımcılar Overvest, Waterhouse, Iresi, Tavida şirketlerinin kurduğu Yeditepe Marina, Büyükçekmece sahilinde 500 Milyon Euro yatırımla 1.000 teknelik marina, 7 Avrupa şehrinden esinlenen çarşı ve Türkiye’nin deniz üzerindeki ilk 5 yıldızlı otelinden oluşan ‘Kıyı İstanbul’u inşa edecek. Projenin lansman toplantısında konuşan Overvest İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yunus Söylet, 146 dönüm üzerine kurulacak Kıyı İstanbul’da 4 bini aşkın kişiye istihdam sağlanacağını ifade etti.

7 AVRUPA ŞEHRİNDE GİBİ

Söylet “Kıyı İstanbul, Büyükçekmece’de göl ile denizin birleştiği noktadan başlayarak E-5 karayolu paralelinde toplamda bin 200 metrelik sahil şeridi boyunca 500 milyon Euro’yu aşan yatırımla konumlanacak. 152 odalı otel, 1.000 yat kapasiteli marina ve açık hava müzesi niteliğinde iki katlı çarşı da projede yer alacak. Marina kısmı 2018’in 3. çeyreğinde hizmete girecek. 4 bin kişiye iş imkanı sağlanacak” dedi.

Projenin çarşı bölümünün Budapeşte, Milano, Berlin, Amsterdam, Paris, Londra ve Viyana şehirlerinin sembolü olan 32 ayrı binadan meydana geleceğini anlatan Söylet, 81 bini kapalı 7 bini açık olmak üzere toplamda 88 bin metrekarelik alan üzerine kurulu olan çarşı bölümünde 200’ün üzerinde mağazanın yer alacağını söyledi.

TÜRKİYE’YE GÜVENİMİZ TAM

Söylet “Çarşı’da ziyaretçiler kendilerini bazen Paris’te Rodin Müzesi’nde bazen Viyana Devlet Operası’nda bazen de Milano’da Palazzo Marino’daymış gibi hissedecekler” dedi. Iresi CEO’su Ulrich Pelz ise Türkiye’nin dinamik yapısı ve jeopolitik konumundan dolayı birçok uluslararası yatırımcının Türkiye’yi yakından takip ettiğini belirterek, “Bana sürekli böyle bir projeyi turizmin etkilendiği bu zamanlarda neden Türkiye’de inşa ettiğimiz soruluyor.

Türkiye’nin birçok pozitif yönü var. Bunlardan en önemlileri büyüyen genç, dinamik nüfusu ve ülkenin eşsiz lokasyonu. Türkiye’nin önemli ölçüde gelişme potansiyeli var. Bu nedenle Türkiye’ye olan güvenimiz tam. Ayrıca İstanbul mıknatıs gibi tüm dünyayı kendisine çeken eşsiz bir metropol şehir” dedi.

DENİZİN ÜZERİNE İLK 5 YILDIZLI OTEL

Kıyı İstanbul projesinde Türkiye’nin deniz üzerinde yapılan 152 odaya sahip ilk 5 yıldızlı oteli yer alacak. Denizin hemen üzerine inşa edilecek yatay mimarideki otel için uluslararası zincirlerle görüşmeler sürüyor. Projede ayrıca 20 bin metrekarelik eğlence alanı, kongre merkezleri, özel gün kutlamaları için de 1.000 kişilik organizasyon alanı yer alacak. Marinada ise iki yarı olimpik yüzme havuzu da bulunacak. Marinada günde 10 bin yolcu hedefi olan İDO iskelesi de olacak.lyon Euro yatırımla 1.000 teknelik marina, 7 Avrupa şehrinden esinlenen çarşı ve Türkiye’nin deniz üzerindeki ilk 5 yıldızlı otelinden oluşan ‘Kıyı İstanbul’u inşa edecek. Projenin lansman toplantısında konuşan Overvest İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yunus Söylet, 146 dönüm üzerine kurulacak Kıyı İstanbul’da 4 bini aşkın kişiye istihdam sağlanacağını ifade etti. 7 AVRUPA ŞEHRİNDE GİBİ Söylet “Kıyı İstanbul, Büyükçekmece’de göl ile denizin birleştiği noktadan başlayarak E-5 karayolu paralelinde toplamda bin 200 metrelik sahil şeridi boyunca 500 milyon Euro’yu aşan yatırımla konumlanacak. 152 odalı otel, 1.000 yat kapasiteli marina ve açık hava müzesi niteliğinde iki katlı çarşı da projede yer alacak. Marina kısmı 2018’in 3. çeyreğinde hizmete girecek. 4 bin kişiye iş imkanı sağlanacak” dedi. Projenin çarşı bölümünün Budapeşte, Milano, Berlin, Amsterdam, Paris, Londra ve Viyana şehirlerinin sembolü olan 32 ayrı binadan meydana geleceğini anlatan Söylet, 81 bini kapalı 7 bini açık olmak üzere toplamda 88 bin metrekarelik alan üzerine kurulu olan çarşı bölümünde 200’ün üzerinde mağazanın yer alacağını söyledi. TÜRKİYE’YE GÜVENİMİZ TAM Söylet “Çarşı’da ziyaretçiler kendilerini bazen Paris’te Rodin Müzesi’nde bazen Viyana Devlet Operası’nda bazen de Milano’da Palazzo Marino’daymış gibi hissedecekler” dedi. Iresi CEO’su Ulrich Pelz ise Türkiye’nin dinamik yapısı ve jeopolitik konumundan dolayı birçok uluslararası yatırımcının Türkiye’yi yakından takip ettiğini belirterek, “Bana sürekli böyle bir projeyi turizmin etkilendiği bu zamanlarda neden Türkiye’de inşa ettiğimiz soruluyor. Türkiye’nin birçok pozitif yönü var. Bunlardan en önemlileri büyüyen genç, dinamik nüfusu ve ülkenin eşsiz lokasyonu. Türkiye’nin önemli ölçüde gelişme potansiyeli var. Bu nedenle Türkiye’ye olan güvenimiz tam. Ayrıca İstanbul mıknatıs gibi tüm dünyayı kendisine çeken eşsiz bir metropol şehir” dedi. DENİZİN ÜZERİNE İLK 5 YILDIZLI OTEL Kıyı İstanbul projesinde Türkiye’nin deniz üzerinde yapılan 152 odaya sahip ilk 5 yıldızlı oteli yer alacak. Denizin hemen üzerine inşa edilecek yatay mimarideki otel için uluslararası zincirlerle görüşmeler sürüyor. Projede ayrıca 20 bin metrekarelik eğlence alanı, kongre merkezleri, özel gün kutlamaları için de 1.000 kişilik organizasyon alanı yer alacak. Marinada ise iki yarı olimpik yüzme havuzu da bulunacak. Marinada günde 10 bin yolcu hedefi olan İDO iskelesi de olacak.