TÜRKİYE'NİN TEK GLUTENSİZ MUTFAĞI İŞTE BU OTEL'DE...

Türkiye’de sayıları her geçen gün artan çölyak hastaları ve glutensiz beslenmeyi tercih edenler, Antalya Kemer’de yer alan Mirage Park Resort Otel’in yüzde 100 Glutensiz Mutfak Projesi sayesinde artık gönül rahatlığıyla tatil yapabilecek.

Glutensiz Mutfak Projesini hayata geçiren Mirage Park Resort, özel beslenmeye ihtiyaç duyan besin alerjisi ve çölyak rahatsızlığı olan misafirlerine, diğer mutfak alanlarından bağımsız inşa ettiği ‘Gluten Free Mutfağı’nda Sağlık Bakanlığı onaylı ürünlerle hazırlanan özel menülerle hizmet vermeye başladı.

Glutensiz Mutfak Projesi, glutensiz beslenme bilincini arttırmak ve ekmekten çorbaya pek çok besinde yer alan glutenin yasak olmasından tatile çıkmaya çekinen çölyak hastaları için hayata geçirildi. Büyük hassasiyet ve özen gösterilmesi gereken glutensiz mutfak danışmanlığını, Türkiye’nin ilk glutensiz ürünler şefi olan Erkut Abda üstleniyor. Mutfağın üretim hattında glutene bulaşma ihtimali dahi olmayan ürünler tercih ediliyor. Kullanılan ekipmanlar başka bir yerde kullanılmaması için izole ediliyor. Bu proje için özel eğitim alan tüm personel hijyenden üretime servisten sunuma kadar olan süreçte en ufak bir detayı bile atlamıyor.