TÜRKİYE,AMERİKA'DA MANŞETLERDE

Derginin editörü ve ikinci başkanı Carolyn Kremins, Türk Ateşeliği'ne gönderdiği tebrik mektubunda, ''En İyiler Listesi'' için belirledikleri kriterlere bu yıl dünya çapında sadece 121 otel, 35 SPA merkezi ve 20 restoranın uyduğunu bildirdi.

Kremins, Türkiye'nin bu listede, Bodrum'daki Amantuya Oteli, İstanbul'daki House Hotel, Bosphorus Oteli ve ESPA SPA Merkezi ile yer aldığını belirtti.

Dergide, listeye Türkiye'den giren oteller ve SPA merkezi hakkında 3 makale yayımlanarak, bu mekanlardan ve Türkiye'den övgüyle bahsedildi.

SUFİZM, MEVLANA VE KONYA...

ABD'de yayımlanan 1 milyonu aşkın tirajlı Departures dergisinin Mayıs-Haziran sayısında da yazar Brad Gooch'un Konya ile ilgili makalesi yer aldı.

''Türkiye'nin Sihirli ve Mistik Turu'' başlığıyla yayımlanan makalede, İslam ve tasavvuf dünyasında ünlü şair ve düşünce adamı Mevlana Celaleddin Rumi'nin hayatı ve felsefesi, onun özlü sözleri ve çeşitli şiirleriyle anlatıldı.

Mevlana'yı konu alacak üçüncü kitabı için araştırma yapmak, Rumi'nin yaşadığı toprakları görmek ve sufizm felsefesini doğduğu topraklarda tanımak üzere Konya'ya gelen yazarın makalesinde, semazen gösterisi, Mevlana Müzesi, Şeb-i Arus törenleri, Şems-i Tebrizi ve sufizm felsefesi hakkında açıklayıcı bilgiler yer aldı.

İSTANBUL'UN SANATSAL VE KÜLTÜREL GELİŞİMİNİ ANLATTI...

ABD'nin seyahat alanında önde gelen dergilerinden Afar ise Mayıs sayısında İstanbul'un sanatsal ve kültürel gelişimini sayfalarına taşıdı.

Yazar Lawrence Osborne, ''İstanbul'un Sanatsal Yönü'' başlıklı yazısında, sanat galerisi sahibi bir yabancının gözünden, İstanbul'un Tophane bölgesinin sanatsal ve kültürel açıdan gelişimi hakkında bilgi verdi.

İstanbul'un eşsiz tarihi yarımada manzarası fotoğrafına da yer verilen dergide, Tophane'de yerli ve yabancı sanatçıların eserlerine ev sahipliği yapan ''Rodeo'' adlı sanat galerisinin sahibi Sylvia Kouvali'nin, bölgede yaşamaya nasıl karar verdiği anlatıldı.

Bölgenin 5 yıl öncesine kıyasla olumlu ve olumsuz değişiminden bahsedilen yazıda, Tophane'nin tercih edilen restoran, galeri ve kültürel mekanları da tanıtıldı.