TÜRKİYE’DEN ALMANYA’YA 'GÜVENLİ TURİZM' ZİYARETİ

Türkiye’nin 2020 turizm sezonunda uygulamaya başladığı “Güvenli Turizm Sertifikasyonu” Almanya’da anlatılacak.

TÜRKİYE’DEN ALMANYA’YA 'GÜVENLİ TURİZM' ZİYARETİ

Hedef; Almanya’nın Türkiye’ye seyahat uyarısını kaldırması…

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un, Türkiye’ye en çok ziyaretçi gönderen ülkelerle başlattığı diplomasi trafiğinin yeni durağı Almanya olacak. Bakan Ersoy, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte 2 Temmuz’da Almanya’yı ziyaret edecek. Bakanlara Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe ve Bakanlıkların üst düzey bürokratları da eşlik edecek.

Heyetin günübirlik gerçekleştireceği ziyaret kapsamında Almanya Federal Ekonomik İşler ve Enerji Bakanı Peter Altmaier ve Alman Hükümeti'nin turizmden sorumlu yetkili ismi Thomas Bareiss ile görüşücek.

Türkiye’nin yerli ve yabancı ziyaretçilere sunduğu güvenli tatil hizmetinin anlatılacağı görüşmelerde, Almanya’nın Hükümet yetkililerine, uygulamaya konulan sertifikasyon programı ile Türkiye’nin sağlık altyapısı anlatılacak.

İki Bakan, Türkiye’de havalimanlarından konaklama ve yeme içme tesislerine kadar ziyaretçilerin karşılaşacakları tüm süreçleri, turizm bölgelerindeki vaka sayıları ve uygulamaya konulan sağlık sigorta sistemi ile birlikte Alman mevkidaşlarına tüm detaylarıyla aktaracak.

Sağlık Bakanlığının Türkiye’de uygulanan tedavi süreçleriyle ilgili bilgiler vereceği ziyaret ile Almanya’nın Türkiye’ye seyahat uyarısını bir an evvel kaldırması hedefleniyor.