“TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK AVANTAJLARINDAN BİRİSİ KENDİ MİLLET VARLIĞIDIR”

“TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK AVANTAJLARINDAN BİRİSİ KENDİ MİLLET VARLIĞIDIR”
Devlet olarak millet kaynaşmasını ortaya koydukça, milletin ihtiyaç ve isteklerini takip eden kamu kurum ve kuruluşlarına sahip oldukça ve Almanya’da yaşayan Türklerin de devlete desteklerini esirgemedikleri sürece kötü günlerin yaşamayacaklarını dile getiren Bakan Kurtulmuş, “Biz devlet-millet geleneği güçlü olan bir milletiz. Bizde asıl olan millettir.” dedi.

ITB Fuarında gerçekleştirdikleri görüşmelere konuşmasında yer veren Bakan Kurtulmuş, temaslarının fevkalade yararlı geçtiğini dile getirdi.

Son yıllarda Türkiye’nin turizmde yaşadığı krizlere de değinen Bakan Kurtulmuş, Sultanahmet’teki bombalamanın Alman turistin Türkiye’ye karşı ilk kırılma anı olduğuna dikkati çekti. Türkiye üzerinde son yıllarda yoğunlaşan terör saldırılarının etkisinin ciddi olduğunu belirten Bakan Kurtulmuş, ancak bunların büyük ölçüde atlatıldığını, Afrin’de sürdürülen Zeytin Dalı Harekatı ile de bu tehditlerin tamamen ortadan kaldıralacağını söyledi.

Türkiye’nin 15 Temmuz gecesi yaşamış olduğu darbe teşebbüsünün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile milletin kararlılığı ve cesareti sayesinde atlatıldığını sözlerine ekleyen Bakan Kurtulmuş, FETÖ terör örgütüyle sadece yurt içinde değil, uluslararası arenada da mücadele ettiklerini söyledi.

Türkiye’nin yüzde 7,2 büyüme kaydederek OECD ülkeleri arasında birinci olduğuna dikkati çeken Bakan Kurtulmuş, algı operasyonlarıyla uluslararası alanda yıpratma girişimlerinin olduğu bir ortamda kararlılıkla, yoğun temaslarla, konuşarak, anlatarak ve her platformda var olarak bu olumsuz algıları olumluya çevirmeye gayret ettiklerini ifade etti.