TÜRKİYE'NİN VE DÜNYANIN EN ÖNEMLİ FİZİKÇİLERİ BODRUM'DA TOPLANIYOR

Kongrenin 24 Eylül 2009 Saat 09:30’da başlayacak olan Açılış Töreni’ne Erzincan Üniversitesi Fizikçi Rektörü Prof. Dr. Erdoğan BÜYÜKKASAP, Çankaya Üniversitesi Fizikçi Rektörü Prof. Dr. Ziya B. GÜVENÇ, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fizikçi Rektörü Prof. Dr. Atilla KILIÇ, Harran Üniversitesi Fizikçi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil MUTLU, Muğla Üniversitesi Fizikçi Rektörü Prof. Dr. Şener OKTİK, Rize Üniversitesi Fizikçi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan OKUMUŞOĞLU, İstanbul AREL Üniversitesi Fizikçi Rektörü Prof. Dr. Ömer Asım SAÇLI, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet SAĞLAM, Balkan Fizik Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin ARIK, Bodrum Kaymakamı Feridun Cemal ÖZDEMİR ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet KOCADON katılacaklar.
Dört günlük kongre süresince ayrıca iki panel de gerçekleştirilecek. 24 Eylül  Perşembe Günü 14:30–15:30 saatlerinde Nanoteknoloji; 25 Eylül Cuma Günü 14:30–15:30 saatlerinde “Türk Yüksek öğretimindeki Fizik Öğretimi, Avrupa Yeterlilikler Çerçevesinin Neresinde” konularında gerçekleşecek olan paneller, ilgili herkese açık olacak.
Bodrum Belediyesi’nin de evsahipliğini yaptığı, destek ve katkı sağladığı bilimsel toplantıların önemini vurgulayan Başkan Kocadon, yirmialtıncısı gerçekleşecek olan ve konularının uzmanı, dünyanın ve Türkiye’nin önemli fizikçilerinin, bu önemli bilimsel toplantılar için Bodrum’u seçmiş olmalarından duyduğu mutluluğu dile getirdi.