'TÜRKİYE TURİZMİNİN BAŞARISI ANTALYA'DAN BAŞLADI!'

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, 2 yıllık pandemi dönemini ve turizmdeki gelişmeleri değerlendirdi.

'TÜRKİYE TURİZMİNİN BAŞARISI ANTALYA'DAN BAŞLADI!'

Başkan Yağcı’nın açıklamalarından satış başları şöyle:

 

- 2019 yılı dünya turizmi için çok iyi bir yıldı. 1,5 milyar kişi seyahate çıktı. Pandemi ile birlikte 2020 yılında ise 400 milyon kişi seyahat edebildi.

- 2020 ve 2021 yılında dünya turizmi yerinde saydı. Türkiye ise dünya turizm hareketini başlatan ülke oldu. 2020 yılında 16 milyon, 2021 yılında 30 milyon turist ağırladık. İspanya, 32 milyon turist ağırlarken Antalya ile kıyasladığımız 4 adadan oluşan Balear adaları 7 milyon turist ağırlarken Antalya ise 9 milyon turist ağırladı.

- Rakiplerimize göre hızlı hareket ettik. İki yılda iyi bir başarı yakaladık bunu da hep birlikte yaptık. 2020 yılının Mart ayında otellerimizi kapattık ancak o zaman da belirttiğim gibi AKTOB olarak 7 gün 24 saat hizmet verdik.

- “2022 yılı için 2019’a yaklaşan bir yıl olacak” diyorduk ancak Rusya ile Ukrayna arasındaki durum ortaya çıktı. Bulunduğumuz konum itibari ile sıfır riskli bir sektör olamayız. Sıkıntıları el birliği ile atlatacağız.

- 2022 yılının Ocak-Nisan döneminde 2019 yılının Ocak-Nisan döneminin yüzde 80’ini yakaladık. Mayıs ayında Rusya-Ukrayna savaşının etkisini daha net göreceğiz. İyi yönetilmesi gereken bir süreçten geçiyoruz.

- Yapılan araştırmaya göre dünyada üst segment her şey dahile ilgi artıyor. Uluslar arası zincirler her şey dahile ilgi göstermeye başladı.

- Sektöre olan inancımız çok güçlü. Ortak akıl ve beraber çalışarak turizm sektörünü bugünlere getirdik. Sorunlar olmayacak diyemeyiz ancak sorunlar olursa bu sorunları çözmek için birlikte çalışacağız diyebiliriz.

- Türkiye turizminin başarısı Antalya’dan başladı Antalya’dan devam edecektir.

- Çor zorlu bir dönem geçirdik. Ama taşın altına hep beraber elimizi koyduk. Aşılamayacak sorun yoktur. Birlik ve beraberlik içinde çalışırsak sorunları çözebiliriz.