TÜRKİYE’YE OTEL YATIRIMI İLE DÖNDÜ

Welcome Tour ile 7 yıl önce Ukrayna’da ticari faaliyetlerine başlayan İbrahim Ünsal, Ukrayna’da VIP incoming hizmeti, otel ve kendi bünyesindeki VIP günübirlik daire kiralama ile turizm sektöründe faaliyet gösteriyor. Kalite odaklı hizmet anlayışı ile sektöründe tanınan isimler arasına giren İbrahim Ünsal, çok sevdiği otelcilik sektörüne ülkesinde de adım atmaya karar verdi.

İlk tercih Kapadokya

Yozgatlı girişimci Ünsal, ilk otel yatırımı için memleketine yakınlığı ve farklı turizm yapısı ile hayranı olduğu Kapadokya’yı seçti. 7 yıldır Ukrayna’da bulunan ve sık sık Türkiye’ye gelen genç girişimci, Kapadokya’da yılbaşı itibari ile 13 odalı Mahzen Cave Hotel’i hizmete açtı. Otelciliğe farklı bir noktadan adım atan Ünsal, kolay bir yatırım yerine Kapadokya’nın uzun uğraşlar ve emek isteyen bir noktasında sektöre giriş yaptı.

mahzen1.pngAhşap ve kayanın dansı

Mahzen Cave Hotel, Kapadokya’nın en huzurlu yeri olan Ortahisar’da yer alıyor. Geniş ve manzaralı teraslara sahip olan otelin, yüzde 100 kayadan oyma 13 lüks odası bulunuyor. Otel için ahşap ile kayanın hayran bırakacak bir harmanı diyebiliriz.

İkinci otel de Kapadokya’da

Yeni yatırımdan çıkmasına rağmen İbrahim Ünsal, Kapadokya’ya ve mağara otellere olan hayranlığı nedeniyle ikinci yatırıma göz kırptı. Ünsal, Ortahisar’daki Queens Cave Hotel’i de bünyesine ekleyerek Mahzen Queens Cave Hotel ismi ile ikinci oteline de hayat verdi.  

Ukrayna’da otel yatırımı yapacak

Genç turizmci, Welcome Tour Ukrayna ve otelleri hakkında Tourism Today’e açıklamalarda bulundu. Welcome Tour’u 2008 yılında hizmete açtıklarını ve 2011 yılından bu yana da Ukrayna’da faaliyet gösterdiklerini söyleyen İbrahim Ünsal, “Ukrayna’da VIP karşılama, otel rezervasyonları ve VIP günübirlik dairelerimizin kiralanması ve restoran işletmeciliği ile ticari hayatımıza devam ediyoruz. Ukrayna’ya farklı ülkelerden gelen misafirlerimize hizmet veriyoruz. İlerleyen dönemde Ukrayna’da bir de otel yatırımı yapacağız” dedi.

mahzen2.png“Misafir memnuniyeti bizi motive ediyor”

Welcome Tour, Türkiye’de ve Ukrayna’da çağrı merkezi hizmeti de veriyor. Türkiye’de 20’nin üzerinde otele çağrı merkezi hizmeti verdiklerini belirten İbrahim Ünsal, “Bu çağrı merkezi ile Türkçe, İngilizce, Almanca ve Rusça olarak otellere hizmet veriyoruz” şeklinde konuştu. 7 yıldır Ukrayna’da kalite odaklı çalıştıklarını ve bu noktada büyük beğeni gördüklerini söyleyen Ünsal, “Misafir memnuniyeti bizi daha fazla motive ediyor. Bu nedenle kalite ve misafir memnuniyeti odaklı çalışmaya devam ediyoruz” diyor.

“İddialı bir otel ortaya çıkardık”

7 yılın ardından Türkiye’de daha fazla yatırım yapmak istediklerini söyleyen Ünsal, otel yatırımlarına da değindi: “Ben Yozgatlıyım ve memleketimize en yakın turizm bölgesi Kapadokya’dır. Kapadokya’yı çok seviyoruz. Hep Kapadokya’da bir otelimiz olsun istedik. Mahzen bu sayede hayat buldu. İlk otelimiz Mahzen Cave Hotel, toplamda 13 farklı odası ise hizmete girdi. Her odanın kendisine has bir hikayesi var. Kapadokya’da şunu gördük: Bu işi yapmanız için iyi bir vizyona ihtiyacınız var. Kapadokya’da profesyonel turizmci çok. Turizmi çok iyi bilmek ve vizyonunuzun olması gerekiyor. Biz de Kapadokya için gerçekten iddialı bir otel ortaya çıkardık. Bu otelimizin Kapadokya’da ilk 10’a girebileceğini düşünüyoruz” dedi.

mahzen3.pngİkinci mağara otel

İkinci otel için de Kapadokya-Ortahisar’ı seçtiklerini söyleyen İbrahim Ünsal, “Mahzen Cave Hotel’i hayata geçirirken çok keyif aldık. Bu durum bizde yeni bir otel yatırımı yapma isteği uyandırdı. Dolayısı ile Queens Cave Hotel’i de bünyemize alarak Mahzen Queens Cave Hotel olarak 15 Nisan itibariyle hizmete açıyoruz. Bu otelimizin de mağara ve kayadan oyma konseptli 13 delüks odası bulunuyor. 3000 m2 kendisine ait vadisi ve Toplam 4200 m2 alan ile Kapadokya’yı tercih eden misafirlerimize farklı bir hizmet vereceğiz” diye konuştu.

Kalite hep ön planda

Otel yatırımlarını severek ve isteyerek yaptıklarını söyleyen İbrahim Ünsal, açıklamalarına şöyle devam etti: “Masraflı bir işe koyulduk. Her detayın maliyeti var. Bu yatırımları severek yaptık. Mağara odalarımızda doğallık ön planda. Yapay bir otel yatırımı istemedik. İçimize sinen ve severek içine girdiğimiz bir iş oldu. Welcome Tour Ukrayna gibi bu otellerimizde de kalite ön planda olacak. Kaliteli otelcilik için de bence Kapadokya en iyi adres.” ( Tourism Today- Tuncay Sevin )