TÜRKLER RAMAZAN BAYRAMI’NDA YURTİÇİNDE TATİLİ TERCİH ETTİ

Ramazan Bayramı’nın dokuz gün olması, yerli turistler için önemli bir tatil fırsatı yarattı. Peki bu yıl Türkler en çok nereye gitmeyi tercih etti? Seyahat sitesi Hotels.com™’un verileri, Türklerin çoğunun bu dokuz günlük tatili yurt dışında değil yurtiçinde değerlendirmeyi tercih ettiklerini gösteriyor.

Hotels.com’un araştırmasına göre, İstanbul bayramın en gözde kenti oldu; pek çok kişi bu tatili ya İstanbul’daki yakınlarını ziyaret ederek ya da şehri gezerek geçirdi.

Tabii yaz olunca, deniz tatili yapmadan olmaz! Bu nedenle Ege ve Akdeniz sahilleri de revaçtaydı. En gözde 10 tatil destinasyonu sıralamasında İstanbul’u sırasıyla Antalya, Bodrum, Alanya, Side, Belek, Marmaris, Fethiye, Kuşadasıve Kemer takip etti.

Çeşme ilk 10’ a giremedi

Hotels.com’un araştırmasına göre, son yılların en popüler tatil beldelerinden biri olan Çeşme, bu sene ilk 10’a girmeyi başaramadı. Ancak Çeşme, Didim, Manavgat, Kaş, Ayvalık ve Şile ile birlikte en gözde 20 destinasyondan biri oldu. İlk 20 içerisindeki diğer şehirler ise Ankara, Nevşehir ve Manavgat’tı.

Bununla birlikte, top 20 listesine yurtdışından bir tek şehir girmeyi başardı: Paris. Fransa’nın başkenti, 18. sırada kendine yer buldu.

* 16.06.16 tarihinde başlayan 90 gün içerisinde, 01.07.2016 – 10.07.2016 tarihleri arasında check-in yapmak üzere gerçekleştirilen aramalar uyarınca.