TÜROFED’İN 14. DERNEĞİ GATOD OLDU

TÜROFED, Mayıs ayı yönetim kurulu toplantısını Güneydoğu Anadolu Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği’nin (GATOD) evsahipliğinde Gaziantep’te gerçekleştirdi. Divan Gaziantep Otel’de Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı’nın da katılım gösterdiği toplantıda GATOD, TÜROFED’in 14. bölge derneği olduğu açıklandı.

GATOD Başkanı Mete Akcan ve yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda bir konuşma gerçekleştiren TÜROFED Başkanı Osman Ayık, “Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ni temsil edecek olan GATOD’un kurulması bizi mutlu etti. TÜROFED’e katılım taleplerini memnuniyetle karşılayarak 51 üyesi bulunan GATOD’u federasyonumuza kabul etmiş bulunmaktayız. Bundan sonra iyi bir işbirliği ile turizmin yaygınlaşması ve turizm bilincini oluşturmak için daha çok çalışacağız. TÜROFED olarak yanınızdayız. Sizlerle daha iyi hedeflere koşacağız” dedi.

TÜROFED yönetimini devraldıkları zaman Türkiye’nin gerçek anlamdaki sivil toplum örgütü ve federasyonu olma gibi bir misyonlarının olduğunu hatırlatan Osman Ayık, “Geçen 3 yıllık süreçte bunu kısmen başardık. Ama yol alacağımız daha mesafe var. Karadeniz’de en son KATİD’i örgütlemiştik. Son halka olarak Gaziantep merkezli GATOB’u da TÜROFED bünyesine kabul ettik. Hedefimiz Doğu Anadolu Bölgesi’ni de örgütlemektir. Bunun da sağladığımız zaman TÜROFED’in hedefini gerçekleştirmiş olacağız. 2016 yılı sonuna kadar da bu hedefi gerçekleştirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı da “Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin örgütlenmesi ve turizme dahil olması çok önemli bir konuydu. Bölgenin turizmde hak ettiği yere geleceğine inanıyorum. Hepinize turizme koyduğunuz katkı için teşekkür ediyorum. Turizmi yayma adına yapılan bu çalışmanın hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Sivil toplum kuruluşlarının Türkiye için çok önemli olduğunu belirten Bakan Yardımcısı Arıcı, “TÜROFED Türkiye’yi kucaklamak için çalışmalar yapıyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ni temsil eden GATOD’un TÜROFED’e katılımı bence çok önemli. TÜROFED Kültür ve Turizm Bakanlığı ile çok güzel bir işbirliği yapıyor. Bu işbirliğinin Türkiye turizmini daha iyi yerlere getirecektir diye düşünüyorum” dedi.

GATOD Başkanı Mete Akcan da TÜROFED’e dahil olmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi. Akçan, “Turizmde yürüyeceğimiz uzun bir yol var. Bunu da sizlerle yapmak istiyoruz. Bu birlikteliğin GATOD ve TÜROFED’e hayırlı olmasını diliyorum. Biz turizmde Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olan TÜROFED’e üye olmaktan dolayı çok mutluyuz. Derneğimiz 2005 yılında kurulmuştu ancak 9 yıllık bir duraklama dönemindeydik. Derneğimizi aktif hale getirdik ve bölgemizi turizm sektöründe başarı ile temsil edeceğiz. TÜROFED’e üyelik ile birlikte elimiz daha da güçlenecek. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne yayılmayı planlıyoruz. Birkaç aya kadar 100 üyeye ulaşacağımızı düşünüyorum. Böylece daha büyük bir yapıya kavuşup sorunlarımızı çözme anlamında daha iyi sonuçlar alacağız. Bölgemizde turizmin olduğu her noktada olmak istiyoruz” diye konuştu.

TÜROFED ve GATOD yönetimi daha sonra Zeugma Müzesi’ni gezdi.