TUROFED: ''TATİL HERKESİN HAKKI''

Erken rezervasyon kampanyası start aldı.…
3 Şubat’tan itibaren geçerli sayılan Erken rezervasyon kampanyası, 2010 yılı Mayıs sonuna kadar devam edecek.Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay,  KKTC Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu, bakanlık bürokratları, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, sektör dernek başkanları, havayolu şirketleri ile çeşitli banka temsilcileri ve medya temsilcilerinin katıldığı tanıtım toplantısında Türkiye Otelciler Federasyonu(TÜROFED), Başkan Vekili Seçim Aydın, Genel Sekreter Gürel Aydın ve Yönetim Kurulu Üyesi Osman Ayık ile temsil edildi.Seçim Aydın toplantıda yaptığı konuşmada; Erken rezervasyon uygulamalarının başladığı dönemden bu yana konuklarımız ve sektörümüz açısından memnuniyet verici sonuçlara ulaştığını belirterek şunları söyledi:

4 yıllık uygulamanın bizi bugün ülkemizde, 28 milyon kişinin iç turizme katıldığı ve 6 milyar TL’lik bir iş hacminin oluştuğu bir noktaya getirdiğini görmekteyiz.

Bu uygulamayla sadece tatil değil, tüm yıl devam eden kültür amaçlı geziler de artık ön plana çıkmış durumda.2010 yılında toplam 117 gün resmi tatil var ve bunun içinde bir hafta, 10 günü bulan bayram tatilleri bulunuyor. Yıllık izinlerle birlikte 130 gün civarında bir tatil ortamı söz konusu. Bu da bütün yıl, tatil ve kültür amaçlı gezilerin sunulabileceği anlamına gelmektedir.Geçtiğimiz dönemde çok iyi bir işbirliği ortamında çalışan tur operatörleri ve tesislerimizin 2010 yılında da aynı ortamı devam etireceklerine inanıyorum. İç turizme hitap eden termal ve kültür ağırlıklı gezilerin, tüm yıl turizm hedefimize önemli katkıları olacağına inanıyorum. Artık ülkemizde İstanbul’da uyanıp Van’da kahvaltı yapmak, İshak Paşa Sarayı’nı ziyaret edip eve dönmek hayal değil, bir gerçek olmuştur. Edremit’ten Van’a ve tekrar Edremit’e bir günde gidip dönebilirsiniz. Bunun gibi pek çok seçenek, Türkler ve yabancılar için üretilmeyi ve satışa sunulmayı bekliyor.

Ayrıca bu yıl tur operatörlerimizin şubat ayının ortalarından itibaren erken rezervasyon satışlarına başlayacakları yolundaki haberleri, bu sistemi başlatan kuruluşlardan biri olarak başarının sembolü olarak kabul ediyoruz.

Bir kaç gün sonra açılışını yapacağımız ve Türkiye Otelciler Federasyonu(TÜROFED) tarafından desteklenen Emitt Fuarı’nda da, yörelerimizin, beldelerimizin iç turizme hazırlık konusunda kültürel değerleri de ön plana çıkartan hazırlıklarını, bunun erken rezervasyon taleplerini doruk noktasına taşıyacağını ve bu anlamda Türk turizm fuarcılığının ulaştığı aşamayı da bir kez daha mutlulukla yaşayacağımızı umuyorum.

Bu yıl  erken rezervasyon uygulamalarının öne alındığını görüyor ve bu gün yapılan toplantının zamanlamasını isabetli bir seçim olarak değerlendiriyoruz. Çünkü İzmir, Ankara ve İstanbul fuarlarından sonra tatil seçeneklerini belirleyen ziyaretçiler, tur operatörlerinin yakın gelecekte başlatacakları uygun fiyatlı erken rezervasyon uygulamalarına hemen katılabileceklerdir.”

 
Erken Rezervasyon Kampanyası süresince sunulan avantajlar şunlar;

-          Seyahat acentelerinin tur paketlerinde % 35 - % 40 oranları arasında indirim kolaylığı,

-          İşbirliği yapılan bankaların (Türkiye İş Bankası, Finansbank, Garanti Bankası, Yapı Kredi Bankası, Akbank, Denizbank) kredi kartları ile yapılacak tatil ödemelerini öteleme imkanı,

-          Türk Hava Yolları uçuşlarında 8 Şubat – 27 Mart 2010 tarihleri arasında, biletin 14 gün önceden satın alınması halinde tüm koltuklar 79 TL, ayrıca 28 Mart – 15 Mayıs 2010 tarihleri arasında, 5 gün önce rezervasyon yapılması halinde tüm iç hat ve Ercan Havalimanı seferlerinde %10 indirim,

-          Anadolu Jet uçuşlarında 15 Şubat – 5 Nisan tarihleri arasında, biletin 9 gün önceden satın alınması halinde tüm seferler 59 TL,

-          Pegasus Havayolları uçuşlarında Mart ayı sonuna kadar her gün 2 iç hat uçuşunda tüm koltuklar her şey dahil 39,99 TL, Nisan ayı boyunca her gün 3 hat uçusunda %10 indirim kolaylığı,

-          Ayrıca, kampanyadan faydalanacakların seyahatlerinin sigorta kapsamında olması.

Kampanyanın tanıtımı T.C.Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü önderliğinde tüm yurt genelinde gerçekleştirilecek.