TUROYD'DAN ELAZIĞ TURİZMİNE DESTEK

TUROYD Doğu Anadolu BYK Başkanı Taner Durmuş’un düzenlediği toplantıya, TUROYD Başkanı Ali Can Aksu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, kentteki otellerin üst düzey yöneticileri ve yerel kamu yöneticileri katıldı.

TUROYD'DAN ELAZIĞ TURİZMİNE DESTEK

25 Kasım 2018 tarihinde Mavigöl Otel’de yapılan toplantıda, bölgenin ve Elazığ’ın turizm potansiyelinin arttırılması için Destinasyon Yönetimi Projesi kapsamında yapılması gerekenler masaya yatırıldı. Toplantıda konuşan TUROYD Başkanı Ali Can Aksu, birlik, beraberlik ve yüksek düzeyde iş birliği ve ortak akıl ile kentin, turizm potansiyelinin yapılacak çalışmalarla daha yukarılara taşınabileceğini söyledi.

TUROYD'tan Elazığ turizmine destek sözü

Bölgenin ve Elazığ’ın tanıtımının tek bir işletmeye ve kuruma bırakılmamasının önemine vurgu yapan Ali Can Aksu, festivallerin yerinde ve uluslararası boyutta yapılması gerektiğinin önemi ve nedenleri üzerinde görüş bildirdi.Bölgenin destinasyon yönetimine katkı sağlamak amacı ile TUROYD olarak 2019 yılında Elazığ’da bir konferans düzenlenmesi için çalışma başlatacaklarını belirten Aksu, bu çerçevede Elazığ Turizm Derneği bünyesinde Gastronomi Komisyonu kurulması arzusunu dile getirdi.

Ayrıca Elazığ Hazarbaba Kayak merkezinin tanıtımı ve Hazar Gölü’nün dalış merkezi destinasyonu olması için yerel, ulusal ve uluslararası alanda çalışma başlatılması yönünde destek sözü verdi.