TÜRSAB BAŞKANI BAĞLIKAYA'DAN TEŞEKKÜR MESAJI

Değerli meslektaşlarım, hepinizi en içten dileklerimle selamlıyorum.

Öncelikle Afrin’de vatan savunması için şehit düşen Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. 24-25 Şubat 2018 tarihlerinde gerçekleştirdiğimiz TÜRSAB 23’üncü Olağan Genel Kurulu’nun ardından sizlerin teveccühü ile göreve gelmiş bulunuyoruz. Demokratik bir olgunluk içinde yapılan seçimlerde Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği tarihinde görülmemiş rekor oy oranı ile bana ve arkadaşlarıma olan güveninizi ortaya koydunuz. Başta Genel Kurul’a katılarak oy kullanan tüm üyelerimiz olmak üzere, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerine, Divan Heyetine, İlçe Seçim Kurulu ve sandık görevlilerine, Emniyet ve basın mensuplarına, TÜRSAB ve Lütfi Kırdar Kongre Merkezi çalışanlarına bir kez da teşekkür ediyorum.

Zor bir görevi üstlendiğimizi ve işimizin hiç de kolay olmadığını biliyoruz. Ancak yine sizlerden aldığımız destek ve heyecanla hem meslek birliğimiz hem de ülke turizmi için büyük işler yapacağımıza olan inancımız tam. Seyahat acenteleri turizm sektörünü aydınlatan birer yıldızıdır ve böyle kalmaya da devam edecektir. Akıl ve bilim, tecrübe ve diyalog bizim her zaman bu yoldaki kılavuzumuz olacak. Amacımız turizmi ülke ekonomisinin en güçlü çarklarından biri haline getirmek.

İlk yurtdışı tanıtım faaliyetimiz olan ITB Berlin’de meslektaşlarımıza destek olacak ve yurtdışındaki sektör paydaşlarımız ile görüşmeler yapacağız. Seçimden önce belirttiğim gibi TÜRSAB’ın tanıtım ve pazarlamada daha etkin olmasını hedefliyoruz. Ülkemize gelen yabancı ziyaretçi sayısı itibariyle her zaman öncü pazar olan Almanya’dan bu yıl daha çok turistin gelmesi için çalışmalarımıza hız vereceğiz. Hemen ardından yine önemli pazarlarımızdan olan Rusya’ya gideceğiz ve MITT Moskova Fuarı’nda temaslarda bulunacağız. Bakanlığımız ile koordineli bir şekilde sektörümüze katma değer sağlayacak adımları atmayı sürdüreceğiz.

Öte yandan Yönetim, Denetim ve Disiplin kurullarımızda görev dağılımlarını gerçekleştirdik. Sizlerden aldığımız enerjiyle yeni dönemde değişimi her alanda hissedeceğiniz, daha güçlü bir TÜRSAB için çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz. Değerli meslektaşlarım artık gün sen, ben, o günü değil; gün birlik olma, “biz” olma günüdür. Bütün olumsuzlukları geride bırakıp kenetlenerek mesleğimizi geleceğe taşıma günüdür. Bu vesileyle bir kez daha sizlere teşekkür ediyor ve sağlıklı, bol kazançlı günler diliyorum.

Sevgi ve saygılarımla...