TÜRSAB’DAN BAHAR KALKANI HAREKATI’NA TAM DESTEK

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Ankara’da düzenlenen ortak basın açıklamasına katıldı.

TÜRSAB’DAN BAHAR KALKANI HAREKATI’NA TAM DESTEK

Toplantıda Türkiye’nin önde gelen 30’a yakın meslek örgütü, sendika konfederasyonu ve sivil toplum kuruluşu bir araya geldi.

“Biriz, Bütünüz, Birlikteyiz” mesajının verildiği basın açıklamasında; İdlib’de Türk askerine yapılan saldırılar kınandı ve Bahar Kalkanı Harekatı’na destek çağrısında bulunuldu. TÜRSAB’ı temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya’nın katıldığı toplantıda; Batman, Denizli, Edirne, Gaziantep, Hatay, Trabzon ve Van illeri ile de canlı bağlantılar yapıldı. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İŞ DÜNYASI TEMSİLCİLERİNİ KABUL ETTİ

Ortak basın açıklamasının ardından Ankara Esenboğa Havalimanı’nda yapılan kabul görüşmesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, STK, meslek örgütü ve sendika temsilcileriyle bir araya geldi. “Türkiye’nin en büyük gücü birliği ve dayanışmasıdır” ifadelerine yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Her zaman ifade ettiğim gibi, Türkiye’nin en büyük gücü; birliği, beraberliği, kardeşliği, dayanışmasıdır. Bizler böyle yumruk gibi bir arada olduğumuz, bir duvarın tuğlaları gibi birbirimize kenetlendiğimiz sürece, Allah’ın izniyle, bu ülkenin sırtını yere getirebilecek hiçbir güç yoktur” sözleriyle de yapılan dayanışmanın önemini vurguladı.

AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI’NDAN İSTİŞARE TOPLANTISI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabul görüşmesinin ardından TÜRSAB’ın da yer aldığı temsilciler; T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un başkanlığında düzenlenen istişare toplantısında bir araya gelerek gündeme dair görüş alışverişinde bulundu. Daha sonrasında ise Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile buluşan sektör temsilcileri, harekat hakkında bilgi alarak desteklerini dile getirdi.

BAĞLIKAYA: “EL ELE VERMEKTEN MEMNUNİYET DUYUYORUZ”

Yapılan toplantı ve görüşmelerin Türkiye’nin geçtiği hassas dönem açısından oldukça önemli olduğunu vurgulayan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya; “STK’lar, meslek örgütleri ve sendikalar ile birlikte ortak bir destek içerisindeyiz. Devletimize ve aziz milletimize olan inancımız tam. Üzerimize düşen tüm sorumluluğu yerine getirmeye hazırız. Böyle zamanlarda birbirimize çok daha güçlü bağlarla bağlanıyoruz” şeklinde konuşarak, İdlib’deki Türk askerine muvaffakiyetler diledi.