TÜRSAB’IN İŞ GELİŞTİRME GEZİLERİNDEKİ ADRES ANTALYA OLDU

Halil ÖNCÜ ( ANTALYA ) - Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), iç turizmi hareketlendirmek, yeni destinasyonlar açılmasını sağlamak amacıyla seyahat acentelerine iş geliştirme ve yeni iş imkanlarının oluşturulması için keşif gezileri düzenlemeye devam ediyor.

TÜRSAB’IN İŞ GELİŞTİRME GEZİLERİNDEKİ ADRES ANTALYA OLDU

Daha önce Bursa ve İzmir’de düzenlenen iş geliştirme gezilerinin 3’üncü durağı Antalya oldu. İnfo gezisine; TÜRSAB Erciyes, Kapadokya ve Konya Bölge Temsil Kurullarına bağlı 150 seyahat acentesi temsilcisi katılırken, katılımcılar Antalya ve çevresini gezdiler.

Gala gecesinde bir araya geldiler!

Antalya gezisine katılan seyahat acentesi temsilcileri, Antalya Adalya Elite Lara Oteli’nde TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya ve Yönetim Kurulu Üyelerinin katıldığı toplantıda bir araya geldiler. Antalya’da doğudan batıya yer alan TÜRSAB BTK Başkanları ve Üyelerinin de katıldığı Gala yemeğinde yaklaşık 500 acenteci bir araya geldi.

Gecede katılan acente temsilcilerine TÜRSAB’da geçen Mart ayında gerçekleşen yönetim değişikliğinin ardından bir yılda yapılan çalışmaları anlatan faaliyet filmi izletildi.
TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya bu tür etkinliklerinin önemine dikkat çekerken, yaptıkları çalışmalar hakkında TÜRSAB üyelerine bilgilendirmelerde bulunan bir konuşma gerçekleştirdi. TÜRSAB’ın seyahat acentelerinin önündeki engelleri kaldırmak için çalıştığını vurgulayan Firuz B. Bağlıkaya, yeni yasa çalışmalarıyla ilgili de sorulan sorular üzerine bilgiler verdi.

Yeni yasa ile seyahat acentesi belgeleri değerlenecek!

Sektörün dört gözle beklediği yeni yasa ile ilgili çalışmalarda sona ulaşıldığını dile getiren Başkan Firuz Bağlıkaya, 49 maddeden oluşması beklenen yasanın değişmesiyle birlikte seyahat acentesi belge fiyatlarının değerleneceğine ve belgesiz faaliyet ile ilgili cezaların ise caydırıcı hale getirileceğini vurguladı.  “İnşallah hepimizi memnun edeceğini düşündüğümüz yeni yasamız çok kısa sürede çıkmış olacak. Başkan Firuz Bağlıkaya, “ Yeni yasamız sektörümüze iyi gelecek. Bildiğiniz gibi, Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde Turizm Geliştirme Fonu'nun kurulması için çalışma yapılıyor. Bu fonda kamu özel sektör iş birliğiyle yeni bir tanıtım modeli oluşturulacak. Bu fonun, ortak akıl ve sinerjiyle turizmi daha üst seviyelere çıkartacağına inanıyoruz. TÜRSAB kurulacak bu fonun yasa ile tanımlanmış üyelerinden birisi olacak” dedi.

Başkan Firuz Bağlıkaya toplantı sonrası galaya katılan tüm üyeleri birer birer gezerek, kendilerine hoşgeldiniz dileklerini iletti ve sorunları ve görüşlerini larak not aldı. Başkan Firuz Bağlıkaya, üyelerin fotoğraf çektirme isteklerini de geri çevirmeyerek tüm üyeler ile günün anısına hatıra fotoğrafları çektirdi. Geceye katılan TÜRSAB üyeleri ise düzenlenen etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirerek, teşekkürlerini sundular.