TÜRSAB’IN RAPORU DÜNYADA SES GETİRDİ

TÜRSAB tarafından hazırlanan “Korona Virüsü (COVID-19) Sonrası Nasıl Bir Dünya Bizi Bekliyor?” başlıklı rapor, dünyanın önde gelen turizm meslek örgütlerinin büyük beğeni ve takdirini topladı.

TÜRSAB’IN RAPORU DÜNYADA SES GETİRDİ

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO), Dünya Seyahat Acentaları Birlikleri Federasyonu (UFTAA), İsveç Seyahat Acentaları ve Tur Operatörleri Birliği (SRF), Alman Seyahat Birliği (DRV), Amerika Seyahat Danışmanları Birliği (ASTA), Hollanda Seyahat Acentaları Birliği (ANVR) ve İspanya Turizm Ajansı (TURESPANA) tarafından TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya’ya iletilen teşekkür mektuplarında, raporun son derece faydalı bilgiler içerdiği belirtilerek üyelerle paylaşıldığı ifade edildi.

UNWTO’DAN TÜRSAB BAŞKANI BAĞLIKAYA’YA TEŞEKKÜR

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü, raporun turizm sektörüne sağladığı katkıdan dolayı Başkan Firuz B. Bağlıkaya’ya özel bir teşekkür mektubu gönderdi. Söz konusu mektupta, raporun turizm sektörünün toparlanması ve dünya çapındaki pandemiden daha güçlü çıkabilmesi için çok doğru bir zamanda hazırlanan mükemmel bir örnek olduğu belirtildi.

UNWTO Genel Sekreteri Zurab Pololikashvili adına kaleme alınan mektupta; “TÜRSAB tarafından hazırlanan rapor, turistlerin kendilerini güvende hissedebilmelerine yönelik yapılması gereken somut eylemlere, kayda değer bir katkıda bulunmaktadır. Mevcut zorluklarla başa çıkmaya yönelik yapıcı yaklaşımınız için takdirlerimizi sunarız” ifadelerine yer verildi. Mektupta, raporun UNWTO üyeleriyle paylaşıldığı da dile getirildi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği tarafından hazırlanan “Korona Virüsü (COVID-19) Sonrası Nasıl Bir Dünya Bizi Bekliyor?” başlıklı rapor, Türkiye’deki kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra; turizm sektör örgütleriyle de paylaşıldı. Bununla birlikte raporun İngilizce versiyonu, Türkiye’de görev yapan Büyükelçilere ve dünya genelindeki uluslararası turizm birliklerine de iletildi.

Ayrıca raporda; dünya ekonomisi ve turizm endüstrisinin içinde bulunduğu duruma dair tespit ve değerlendirmelerin yanı sıra, önümüzdeki süreçte öne çıkacak tüketici trendlerine dair beklentilere ve markalaşma konusunda atılması gereken adımlara da yer verildi.