'TÜRSAB ROTA' FAALİYETE GEÇTİ

TÜRSAB’ın, iç turizm pazarını hareketlendirmek amacıyla üye acentalarını dijital bir çatı altında toplayarak, onlara yeni bir pazar imkanı sunduğu TÜRSAB Rota projesi hayata geçti.

'TÜRSAB ROTA' FAALİYETE GEÇTİ

Tek tuşla Türkiye genelinde binlerce acentanın hazırlamış olduğu günlük ve paket turlara ulaşmanın yanı sıra ticaretini de sağlayan platform, 3 Şubat tarihi itibarıyla açıldı.

“TURİZMİN YENİ ROTASI”

“Turizmin Yeni Rotası” sloganıyla hayata geçirilen TÜRSAB Rota Platformu; dijital dönüşüm çağında dünyaya ayak uydurmayı kolaylaştırarak, ülkemizin farklı bölgelerindeki özgün günlük ve paket tur seçeneklerini üyeleri aracılığıyla tüketicilere sunuyor. Proje kapsamında, TÜRSAB üyesi acentalar Türkiye’nin her bölgesinden birbirinden farklı binlerce tur paketini platform üzerinden paylaşabilecek ve diğer acentaların müşterilere sunmasına imkan verecek. Özellikle bölgesel kıymetleri ön plana çıkarmaya büyük katkı sağlayacak proje, seyahatseverlere TÜRSAB güvencesiyle güvenilir, uygun ve çok farklı tur paketleri sunulmasına da imkan sağlayacak.

TÜRSAB’ın, kaçak acenta faaliyetlerini engellemeyi de hedeflediği platforma kolay giriş sağlanabilmesi için seyahat acentalarına ülke geneline yayılan 35 TÜRSAB Bölge Temsil Kurulu aracılığıyla çeşitli eğitim ve bilgilendirmeler yapıldı.

TÜRSAB ROTA ACENTALARDAN BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

TÜRSAB üyesi tüm acentalara açık olan sisteme kısa sürede 1300’den fazla başvuru yapıldı. Acentaların karşılıklı ilişkilerini güçlendirecek olan platform, ticari kolaylık ve büyüklük sağlayacağı gibi, aynı zamanda da ürün çeşitliliğinin artmasını sağlayacak. TÜRSAB Rota; sürdürülebilir turizm ekseninde, bölge esnafını güçlendirerek yerel kalkınmanın ve ekonominin canlanmasına da vesile olacak.

Nihai tüketiciye birçok yeni rotayı keşfetme fırsatıyla birlikte; şeffaf, adil ve güvenli bir hizmet imkanı sunan platformun, ülke ekonomisine kısa vadede 5 milyar TL’nin üzerinde katkı sunması hedefleniyor.