TÜRSAB VE TURSAV'DAN BAKAN ERSOY'A ZİYARET

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, ilk resmi kabulünde TÜRSAB ve TURSAV Yönetim Kurulu’nu ağırladı.

TÜRSAB VE TURSAV'DAN BAKAN ERSOY'A ZİYARET

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’a ilk resmi ziyaret Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ile Turizm ve Seyahat Acentaları Vakfı (TURSAV) tarafından yapıldı. Mehmet Ersoy bakan olduktan sonra ilk resmi kabulünde yıllardır birlikte çalıştığı turizmci meslektaşlarını makamında ağırladı.TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, TÜRSAB ve TURSAV Yönetim Kurulu üyeleri yeni kabinede Kültür ve Turizm Bakanı olarak atanan Mehmet Ersoy’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarete katılan TÜRSAB VE TURSAV yönetim kurulu üyeleri, Bakan Mehmet Ersoy’a yeni görevinde başarılar diledi.

Ziyaret samimi bir havada geçti

Saat 15:00’da başlayan görüşme yaklaşık bir saat sürdü. Bakan Mehmet Ersoy’un uzun yıllar birlikte çalıştığı turizmci meslektaşlarını makamındaki kabulü samimi bir havada geçti. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy TURSAV üyesi oldu. Ziyaretin sonunda TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkayatarafından Bakan Mehmet Ersoy’a TURSAV üyelik sertifikası takdim edildi. Bu kabulün ardından Bakan Mehmet Ersoy’un başkanlığında, TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya ile Çin, Hindistan ve Uzak Doğu pazarında faaliyet gösteren tur operatörlerinin  katıldığı bir çalışma toplantısı yapıldı. Toplantıda bu pazarlardaki turizm sektörünün yaşadığı sorunlarla ilgili öncelik sırası oluşturuldu.

Çözüm önerileri üzerine karara varıldı ve çalışma stratejisi belirlendi. Sektör temsilcilerinin katılacağı çalışma toplantılarının her hafta düzenli olarak tekrarlaması kararı alındı. Yapılacak toplantılarda turizmde çözülmeyi bekleyen sorunlarla ilgili Bakan Mehmet Ersoy’a sektör raporları sunulacak, sorunlar ve çözüm önerileri üzerinde çalışılacak.