TUYED: Belediyeleri mesleklere saygıya davet ediyoruz!

Belediyeleri mesleklere saygıya davet ediyoruz!
 
Bugünlerde gazetecilik mesleği adına birbiri ardına ilginç gelişmeler yaşanıyor. Belediyelerde basın danışmanlığı görevi yapan kimi gazeteci arkadaşlarımız, keyfi uygulamalarla görevlerinden alınıp meslekleri ile hiç ilgisi olmayan birimlerde görev yapmaya zorlanıyorlar.

İlk olarak Turizm Yazarları ve Gazetecileri (TUYED) Üyesi de olan Kemer Belediyesi’nin basın danışmanı, turizm haberleri alanında çalışkan gazeteciliği ile tanınan arkadaşımız Halil Öncü, Kemer Belediye Başkanı tarafından uzun yıllardır sürdürdüğü basın danışmanlığı görevinden alınarak zabıtalığa getirildi.

Ardından Isparta Belediyesi'nde geçen dönem basın müdürü olarak görev yapan Nurettin Arkan, temizlik işlerinde görevlendirildi. Bir dönem Yeni Şafak gazetesinin Isparta temsilciliğini de yapmış olan Arkan, elinde çalı süpürgesiyle Isparta meydanını temizliyor.

Son olarak, Mudanya Belediyesi’nde Basın danışmanı olarak görev yapan Tarık Arslan arkadaşımızı da önce temizlik işlerine verdiler, tepki alacaklarını düşünerek kendisini depo sorumlusu yaptılar. Arslan, 30 yıldır Mudanya'da çeşitli gazete ve ajanslara yaptığı haberler ile tanınıyor. Son onbeş yıldır ise Güzelyalı Belediyesi’nin basın danışmanı idi.

Partisi ya da siyasal görüşünden bağımsız olarak; danışmanıyla, gazetecisiyle basın çalışanlarını “değersiz”, gerektiğinde istenildiği gibi oraya buraya sürülebilecek personel olarak gören bir anlayışı Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği olarak kınıyoruz.
Kamuoyunu, hangi meslek grubu olursa olsun, o meslekte sarf edilmiş emeğe, birikime saygı adına duyarlı olmaya çağırıyoruz.

TUYED
Yönetim Kurulu