TYD PORTALINA SERT TEPKİLER

Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD)'nin projesi olarak kamuoyuna tanıtılan "Ulusal Global Rezervasyon Portalı"na kurumun üç eski başkandan eleştiri ve uyarı geldi. Eleştirilerini yapıcı ve sınırlı tutmaya özen gösteren eski başkanların itirazlarının temelini, projenin Murat Ersoy ve şirketleri tarafından yönlendiriliyor olması oluşturuyor. Bu arada TYD'nin 14'üncü Olağan Genel Kurulu da 29 Mart'ta yapılacak.

 Murat Dedeman: Diğer üyelerin de içinde olması gerekir

Projenin öncülüğü Murat Bey'in (Murat Ersoy) şirketleri yapıyor. TYD'ye mal olabilmesi için THY, Onur Air gibi üyelerimizin de dahil olması gerekir. Sırf Atlas'a ve ETS'ye ait otellerin değil, diğer oteller de içinde olursa bu proje o zaman TYD'ye mal edilebilir.  TYD bu projeyle ilgili bir şirket kurdu. Bu şirketin tek ortağı ve tek yönetim kurulu üyesi var, o da Murat Ersoy... Şirket ortağının artması ve yayılması gerekir.

Turgut Gür: Eleştirenleri de dinlemek lazım

Ulusal portalı sadece biz TYD olarak yapamayız. Buna Ulaştırma Bakanlığı, Turizm Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve sektörün diğer aktörleri de katılır ise, ulusal hale gelebilir. Ulusalı çıkarırsak, bu portalın sağlıklı bir portal olduğunu söyleyebiliriz.

Bu projeyi eleştirenleri de dinlemek lazım. İşi bilenler bir araya gelip açık oturum şeklinde tartışırsa herkes daha iyi anlayacak.

Oktay Varlıer: İşin belli ayaklarında eksiklikler var

Bence çok yararlı bir proje. Yalnız bir tek Atlas Havayolları ile değil, Türk Hava Yolları, Pegasus gibi şirketlerin de devreye girmesi lazım. Belli bir süre sonra hem otellere hem de havayolu şirketlerine yarar sağlayacak bir proje olarak görüyorum. Yeni yönetimin de projeyi devam ettireceğini düşünüyorum. Eksikleri olabilir, fakat uygulandıkça düzelecek bir proje gibi duruyor.

Ağustos ayında TYD'nin kurduğu şirket bir ihale yapıyor; ihaleye sadece Atlas Havayolları giriyor. O da bu bugüne kadar bir anlaşma yapmamış bildiğim kadarıyla. İşin belli ayaklarında eksiklikler var. Sözleşme yapıldıktan sonra daha hareketli hele gelecektir. Bu yapılmadan eksik. Kervan yolda düzelecek galiba.

Kadir Uğur: TYD kimsenin çiftliği değil

Murat Ersoy’u  eleştirenler arasında bulunan Bentour Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Uğur ise, sosyal medyadan paylaştığı mesajda şunları söylemişti: “Maalesef perakendeciliğe soyunan TYD toplantısına katıldım. TYD Başkanı Murat Bey, tur operatörleri ile ilgili yanlış bilgileri sahnede anlattı ve kendi şirketi Atlas'a yarayacağı umut edilen bir sistemi sundu. Toplantıyı bir saat sonra terk ettim. TYD kimsenin çiftliği değil. Protesto ediyorum." ( Kaynak:turizmaktuel )