U-ETDS YAPTIRIMLARI ERTELENDİ

TÜRSAB'ın yaptığı başvurularla 31 Mart'a ertelenen U-ETDS sisteminin kullanılmasına ilişkin yaptırımların uygulama tarihi ikinci kez ertelendi.

U-ETDS YAPTIRIMLARI ERTELENDİ

TÜRSAB'ın yaptığı başvurularla 31 Mart'a ertelenen U-ETDS sisteminin kullanılmasına ilişkin yaptırımların uygulama tarihi ikinci kez ertelendi. Konuyla ilgili TÜRSAB'tan yapılan duyuruda Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nin, U-ETDS sistemine giriş yapılmasına ilişkin hükümlerinin yürürlükte olduğu hatırlatıldı.

30 Haziran'a ertelendi

Bu hükümlerle ilgili U-ETDS sisteminin kullanılmasına ilişkin yaptırımların TÜRSAB'ın başvurusu ve Bakanlığın desteğiyle 31 Mart 2019 tarihine kadar uzatıldığı belirtilen duyuruda şu ifadelere yer verildi: " Bu konuda köklü iyileştirmelerin yapılması, yönetmelik hükümlerinin sektör gerçeklerine uygun hale gelmesi için Birliğimiz, Bakanlığımız ve T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından çalışılmaktadır. Bu bağlamda; Birliğimiz tarafından yapılan başvuru ve Bakanlığımızın destekleriyle daha önce 31 Mart 2019 tarihine ötelenmiş olan yaptırım uygulaması, bu kez 30 Haziran 2019 tarihine kadar ertelenmiştir. Ümidimiz; iş birliği içindeki çalışmaların sonuçlanarak, kalıcı çözümlerin mevzuatta yer almasının sağlanmasıdır. Seyahat acentalarımız ve tüm kamuoyuna saygıyla duyurulur."