ÜÇ ŞEHİR ÖNERİSİ

ÜÇ ŞEHİR ÖNERİSİ
Türkiye’nin önemli uçak ve tur satış acentalarından olan TurizmPark, sonbaharın bitmesine sayılı günler kala, kış gelmeden doğanın sunduğu bütün güzelliklerden yararlanmak isteyenleri unutmuyor. İşte TurizmPark uzman rehberlerinin sizler için hazırladığı, sonbaharı en güzel ağırlayan 3 şehir alternatifi.

Kuzey’in Venedik’i: Amsterdam

13. yüzyılda küçük bir balıkçı kasabası olarak kurulan, kanallarıyla ünlü Hollanda’nın “bohem” başkenti Amsterdam, hiçbir zaman önceden tahmin edilemeyen havasına rağmen, bu mevsimde yapraklarının rengi yeşilden sarı, turuncu ve kahverengiye çoktan dönmüş oluyor. Tüm bunlar Amsterdam’ın muhteşem atmosferi ile birleşince ortaya bakmaya doyamayacağınız bir renk cümbüşü çıkıyor. Bu güzellikler eşliğinde Dam Meydanı, yel değirmeni, Leidseplein, Rembrantplein, Kraliyet Sarayı ve Kırmızı Fener Sokağı’nı mutlaka gezip görmelisiniz.

Kasım’da “Paris” Başkadır

Bazı şehirler vardır, ne zaman giderseniz gidin, her zaman harika bir atmosfer ile karşılaşırsınız. Romantizmle özdeşleşmiş, sonbaharın belki de en güzel dokunduğu şehirlerden olan Paris, her mevsim başka bir güzel aslında. Biraz kahve, biraz alışveriş, biraz sanat... Eiffel Kulesi, ünlü alışveriş caddesi Rivoli, Champs Elysees, Louvre Müzesi, Zafer Meydanı ve Takı, Napolyon’un mezarı ve daha onlarca mekanı bir de sonbaharda görmek lazım. UNESCO Dünya Mirasları Listesi'nde 4 adet yer barındıran Paris’te, şehrin ışıklarına kapılıp bambaşka bir dünyaya adım atıyorsunuz. Bu sofistike, romantik ve büyüleyici ortamda sevdiklerinizle kurumuş yapraklara basarak yürümenin, serin rüzgarlar eşliğinde şehri keşfetmenin keyfini çıkarmalısınız.

Avrupa’nın Popüler Yüzü Barcelona

Her daim yumuşak bir iklime sahip olan Akdeniz’in en güzel şehirlerinden Barcelona, mimarisi, tarihi, yeme-içme ve eğlence alternatifleri ile tatil için istenilen her şeyi bir arada sunuyor. Her zaman hareketin hakim olduğu bu kent, ortaçağdan kalma havası, geniş caddeleri, denizle iç içe yapısı, Gaudi’si ve pek çok gezi noktası ile kesinlikle şans vermeye değer bir şehir. Şehrin en önemli simgelerinden olan Sagrada Familia, Plaza De Catalunya Meydanı, Kristof Kolomb Heykeli ve Mont Juic Tepesi ziyaretleriniz sırasında şehrin ruhunu özümseyeceksiniz.