UKRAYNA'NIN BAYRAK VE BAĞIMSIZLIK GÜNÜNÜ KUTLADILAR

Türk Dünyası Ukrayna'nın Bayrak ve Bağımsızlık Günü'ne renk kattı

UKRAYNA'NIN BAYRAK VE BAĞIMSIZLIK GÜNÜNÜ KUTLADILAR

Antalya'da yerleşik yaşayan Ukraynalılar, ülkelerinin Bayrak ve Bağımsızlık Günü’nü kutladı. Akdeniz Ukraynalılar Derneği Başkanı Natalia Karaca’nın önderliğinde Park Funtastic'te yapılan etkinliğe Ukrayna'nın Antalya Konsolosu Emir İhoroviç Rustamov, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Irak Türkleri, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Antalya’da yaşayan çok sayıda Ukraynalı ve Türk aileler katıldı. Organizasyona Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği, Antalya Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği, Kazakistan, Türk, Avrasya halkları dostluk ve kültür derneği, Kırgızistan Kadınları ve İş insanları Derneği de destek verdi.

Kutlamalar kapsamında Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Irak Türkleri, Ukraynalı dansçı ve sanatçı, ülkelerine özgü kıyafetleriyle dans gösterileri sundu. Kültürlerini anlatan Ukraynalılar Letonyalılar, renkli görüntüler oluşturdu.Ukrayna ile Türkiye   arasındaki turizm faaliyetlerinin, sosyal ve kültürel ilişkilerin daha ileri düzeye çıkması amacıyla düzenlenen kutlamayı, kentte tatil yapan çok sayıda turist ve misafir de izledi.Ukrayna Bayrak ve Bağımsızlık Günü kutlamaları çerçevesinde konuşmasını yapan Ukrayna'nın Antalya Konsolosu  Emir İhoroviç Rustamov; “ Ukrayna ve Türkiye arasındaki dostluktan ve iki ülkenin birbirine yakınlaşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek,  Türkiye Ukrayna'ya en yakın kardeş ülke, Yaşasın Ukrayna- Türkiye kardeşliği. Turizm ve kültürel ilişkileri geliştirmek için her zaman çalıştıklarını” ifade etti.

Ukrayna Antalya Konsolosu Emir Rustamov, Akdeniz Ukraynalılar Derneği Başkanı Natalia Karaca, programa katkıda bulunan Park Funtastik Proje ve Etkinlik Sorumlusu Çiğdem Bal, Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği Başkanı Kürşat Çavuşoğlu, Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Ceyran Sattarova, Kazakistan, Türk, Avrasya halkları dostluk ve kültür derneği Başkanı Akmaral Ryspai  ile Kırgızistan Kadınları ve İş insanları Derneği Başkanı Periza Asanaalieva'ya teşekkür etti.
Program sonunda kardeş ülkelerin bayrakları açıldı, etrafında toplanılıp günün anısına fotoğraf çektirildi.