UKRAYNALI TURİZMCİLER HAYRAN KALDI

Çanakkale, Trakya ve Balıkesir'in tarihi ve doğal güzellikleri, Ukrayna'dan 22 tur operatörüne tanıtıldı

UKRAYNALI TURİZMCİLER HAYRAN KALDI

22 Ukrayna Turizm Acenta Temsilcisi, Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO) ve Rusya merkezli tur operatörü Intourist’in İstanbul operasyonlarını üstlenen İstantour girişimleri ile Marmara Bölgesinde ağırlandı.

Çanakkale, Trakya ve Balıkesir'in Edremit ve Burhaniye Ören ve Sındırgı ilçelerinde 4 günlük bilgilendirme, tanıtım turuna katılan yabancı operatörler, bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerini görme imkânı buldu. Tur operatörleri, Parion Antik Kenti, Assos Antik Kenti, Troya Müzesi,Edremit'te gezdikleri Antandros Antik Kenti, Kazdağı Etnografya Müzesi, Burhaniye Ören, Sındırgı ile diğer yerleri çok beğendiklerini ifade etti.  Kolin Hotel’de düzenlenen toplantı ve akşam yemeği ile program son buldu.  Davetliler, özellikle  çok özel değere sahip ve 1500 yıllık "bitmeyen bir aşkın öyküsü" nün yer aldığı Parion Antik Kenti’nde yer alan Sevgililer Şapeli’nde Parion efsanesinden bir sahnesinin tiyatro oyunu ile canlandırılmasından adeta büyülendi. Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Cihan Müşterioğlu, “Bölgemiz saklı cennet, ziyaret edebilecekleri tüm noktalardan kendileri için en çekici gelen ve en az yorucu şekliyle ortak bir fikir birliğiyle tur programı oluşturup daha sonra bunu yurt dışındaki tüm acentalara sunacağız" dedi.

22 Ukrayna Turizm Acenta Temsilcisi, Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO) ve Rusya merkezli tur operatörü Intourist’in İstanbul operasyonlarını üstlenen İstantour girişimleri ile Marmara Bölgesinde ağırlandı.

Çanakkale, Trakya ve Balıkesir'in Edremit ve Burhaniye Ören ve Sındırgı ilçelerinde 4 günlük bilgilendirme, tanıtım turuna katılan yabancı operatörler, bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerini görme imkânı buldu.  Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler ve Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ile Belediye Başkan Yardımcıları ve İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri gezi boyunca davetlilere eşlik etti.

Tur operatörleri, Parion Antik Kenti, Assos Antik Kenti, Troya Müzesi,Edremit'te gezdikleri Antandros Antik Kenti, Kazdağı Etnografya Müzesi, Burhaniye Ören, Sındırgı ile diğer yerleri çok beğendiklerini ifade etti.ÇARO ve Kolin Hotel iş birliğinde gerçekleştirilen organizasyonun Çanakkale programı İÇDAŞ destekleri ve Parion Antik kentinde Kazı Ekibinin katılımları ile Sevgililer Şapeli roma tiyatro oyunu sunumu ve gün batımı seyri ile başladı. Gezi, Şehir Merkezi tanıtımı ve kordonda bulunan Truva Atı ile devam etti. 

“TROYA MÜZESİNDEKİ ESERLERİ HAYRANLIKLA İNCELEDİLER”

Avrupa Müzeler Birliği Yılın Müzesi (EMYA) yarışmasında finale kalan ve Time dergisinin dünyada görülmesi gereken 100 yer listesine giren Troya Müzesi ziyaret edildi.  Ukraynalı turizmciler, Troas bölgesindeki ören yerlerinden çıkan eserlerden oluşan 2 bin arkeolojik eserin sergilendiği Troya Müzesi’ni büyük bir dikkatle gezdi.   Müzedeki eserleri hayranlıkla inceleyen turizmciler, her yıl yüz binlerce turistin ağırlandığı, 5 bin 500 yıllık Troya Ören Yeri’ni tur programlarına dahil edecekler.

UKRAYNALI TURİZMCİLER ASSOS’UN TARİHİ KARŞISINDA BÜYÜLENDİ

Troya Antik Kenti ziyareti sonrası Assos’a geçildi. Tarihe tanıklık ederken ünlü filozof Aristoteles’i de topraklarında ağırlayan Assos Antik Kenti kapılarını bu kez de Ukraynalı turizmciler için açtı. Hem doğa manzarası hem de tarihi karşısında büyülenen turizmciler, bozulmamış dokusuyla kendinizi zamanın farklı dilimlerinde hissettiren Assos Antik Kentini Kazı Ekibinin katılımlarıyla de gezdi.  Çanakkale’nin tanıtımı ve turizmin gelişmesi için iş birliğinde bulunan Kolin Hotel’de gerçekleşen tanıtım programını takiben akşam yemeği yenildi.

PARİON UKRAYNALI TURİZM ACENTALARI İÇİN EŞSİZ BİR DENEYİM OLDU

Çok özel değere sahip ve 1500 yıllık "bitmeyen bir aşkın öyküsü" nün yer aldığı Sevgililer Şapeli’nde Parion efsanesinden bir sahnenin canlandırılmasının ardından Biga'da bulunan Kuzey Troasın parlayan yıldızı Troya'lı Paris’in Kenti Parion Ukraynalı turizmcileri adeta büyüledi.

“ORTAK TUR PROGRAMI OLUŞTURUP, YURT DIŞINDAKİ TÜM ACENTALARA SUNACAĞIZ”

Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Cihan Müşterioğlu, amaçlarının bölgenin doğru şekilde tanıtılması olduğunu ve daha önce Rusya'dan medya grubunu ağırladıklarını belirterek, "Gösterdiğimiz yerlerden onlar için cazip gelen, onları en az yoracak olanları hangileri ise ortak bir fikir birliğiyle tur programı oluşturup daha sonra bunu yurt dışındaki tüm acentalara sunacağız" diye konuştu.

SINDIRGIDA KÜLTÜR YOLCULUĞU YAPILDI

Balıkesir programında Sındırgı İlçesini de ziyaret eden Ukraynalılar ilçenin birbirinden renkli kültürel ögeleri ve tarihi değerlerinden oldukça etkilendi. Geziye Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş da eşlik etti.  Türk kültürünü simgeleyen, yüzde yüz yünden yapılan otantik Yağcıbedir yörüğünün Orta Asya’dan Anadolu ya taşıdığı sevincini, üzüntüsünü, inancını anlattığı zarif ve ince Yağcıbedir Halı Dükkanı ziyareti ile başlayan program, 1940-1981 yılları arasında Kırkpınar’ın yeşilinde peşrev çekmiş, Türkiye yağlı güreş tarihinde Sındırgılı olarak ün salmış pehlivanların yaşanmış hikayelerini, madalyalarını, güreşlerde kullandıkları eşyaları bulunan Türkiye’nin ilk ve tek olan Güreş Evi Müzesi ziyareti ile devam etti.  Hanımeli Çarşısı, Tarihi Şerif Paşa Meydanı, Ahşap Yakma El Sanatları Atölyesi ve Testi Atölyesi de gezilen yerler arasında oldu.

“BİZLER BU GEZİYE UKRAYNA’DAN TURİST GETİRMEK İÇİN KATILDIK”

Burhaniye Ören Plajında esşiz bir deniz keyfi yaşadıklarını ifade eden turizmciler, “Bizler Antalya dışında bir Türkiye gördük burada” değerlendirmesini yaptı.  Bölgelerinden uzun yıllardır yoğunlukla Antalya ve civarına yaz turizmi için gelindiğini, Ören Plajı’nın hem bölgenin tarihi hem de denizinin temizliği sebebi ile hayranlık uyandırdığını da ifade ederek, "Buralar çok güzel, harika yerler. Buralara gelip gezince gelmeye değer olduğunu gördük. Tabii ki buraları ülkemizde tavsiye edip gidilecek yerler arasında sıralayacağız. Bizler bu geziye Ukrayna’dan turist getirmek için katıldık ve Antalya dışında bir Türkiye gördük. Çok olumlu düşünceler ile buradan ayrılıyoruz" dedi.