ULUPINAR ÇIRALI ARASINA ALTERNATİF TURİZM YOLU İSTEĞİ

ULUPINAR ÇIRALI ARASINA ALTERNATİF TURİZM YOLU İSTEĞİ

 Her yıl binlerce turistin tercihi olan ve Likya yolunun kesişme noktasında bulunan Ulupınar ile Çıralı arasına alternatif yol isteği.İZLEYİN!

Bölgede,  Ulupınar Restaurantlar Bölgesinden, Ulupınar deresi boyunca yaklaşık 5 km.lik mevcut orman yolu, normal Çıralı yoluna alternatif oluşturabilecek bir durumda. Bölgede yaşayan vatandaşlar bu yolun iki nokta arasında daha kolay ulaşılabilir olduğunu ve  açılmasını isterken,  bizde bu yolun son durumunu ve alternatif oluşturup oluşturmayacağını yerinde yürüyerek gördük.
Bölgede doğmuş, büyümüş ve halen bölgede yer alan Ulupınar Tropik Restaurant Sahibi Muhammet Akkelle ise yolun açılmasının turizme büyük katkı sağlayacağını belirterek, “Burası Çıralı istikametine giden, daha önce Orman Müdürlüğümüzün açtığı bir yol. Kullanılan bir yol olmadığı için bazı bölgelerinde sıkıntılar var. Bu yolun turizme kazandırılması ile Çıralı’ya ulaşımın daha düzgün bir şekilde olacağını düşünüyoruz. Hem vatandaşlarımız hem misafirlerimiz bu yoldan çok daha iyi yararlanabilirler. Bu yol açılırsa normal Çıralı yolu daha düzgün olacak ve turizme büyük katkısı olacaktır. Diğer yoldan tur otobüsleri inemiyorlar ” dedi.











Çıralı’da yaşayan Hasan Sak ise yaptığı açıklamasında “ Mevcut kullandığımız yol çok rampa. Biz zamanımızı ve akaryakıtımızı bu yolda tüketiyoruz. Eğer istediğimiz yol açılırsa çok rahatlıkla ulaşımımızı sağlayacağız. Tur otobüsleri de buradan inemiyorlar. Eğer bu yol açılırsa turizme büyük katkısı olacak”

Halen Çıralı/Yanartaş mevkisine giden ve oldukça yüksek bir rampa ve dönemeçli yolların bulunduğu mevcut yol vatandaşları sıkıntılı duruma sokarken, açılması istenen yeni alternatif yol ise hem kısa hem de rampasız olma özelliği taşıyor. Taşıtların zorlanmadan, zaman tasarrufunun sağlanacağı yeni yolun açılması ile Yanartaş ile Ulupınar arası hem kısalmış olacak hem de tur otobüsleri çok daha rahat bir şekilde gidiş geliş sağlanabilecek.