ULUSLARARASI PROJE TOPLANTISI VE KARMA EĞİTİM ETKİNLİĞİ

İspanya’nın Huelva şehrinde yapıldı.

ULUSLARARASI PROJE TOPLANTISI VE KARMA EĞİTİM ETKİNLİĞİ

Avrupa Komisyonu ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibe ile desteklenen, İstanbul Medeniyet Üniversitesi koordinatörlüğünde yürütülen ve Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği’nin ortağı olduğu ‘Development of theDigital Marketing Competence of AdultLearnersfor Small andMedium-sizedTourism Enterprises (SMTEs) in Europe’ isimli Erasmus+ Yetişkin Eğitimi Projesinin ikinci uluslararası proje toplantısı ve karma eğitim etkinliği İspanya’nın Huelva şehrinde yapıldı.

Karma eğitim etkinliği kapsamında küçük ve orta ölçekli turizm işletmeleri çalışanlarına, yöneticilerine ve bu işletmelerde çalışma potansiyeli bulunan öğrencilere turizm işletmelerinde dijital pazarlama ile ilgili çeşitli konularda eğitimler verildi.

Eğitim verilen konular arasında pazarlama ilkeleri ve dijital pazarlama stratejileri, web sitesi tasarımı ve kalitesi, içerik pazarlaması, dijital reklamlar, dijital dağıtım kanalları, arama motoru optimizasyonu, sosyal medyada pazarlama, mobil pazarlama, e-postayla pazarlama ve web analizleri ve performans ölçümü yer aldı. Ayrıca yapılan proje toplantısında dijital turizm pazarlaması ile ilgili eğitim ünitelerinin ve yeterlilik çerçevesinin nasıl geliştirilebileceği tartışıldı.

Toplantıya proje koordinatörü olan İstanbul Medeniyet Üniversitesi adına proje yürütücüsü Prof. Dr. SalihKUŞLUVAN,İstanbul Medeniyet Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi’nden Doç. Dr.  Özcan Erkan AKGÜN, Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Ülkay ATMACA, proje ortağı RamadaOld City Otel işletmecisi ve Softotel Management şirket sahibi Serkan GÜMRÜKÇÜ,CelexTravel Dr. Mehmet BAHAR, MiracleResort Hotel Genel Müdür Yardımcısı Mustafa ERGUN, Turizm Araştırmacısı Dr. Leyla ŞİŞİK katıldı.Projenin ortakları olarak İspanya’dan InerciaDigital S. L., Belçika’dan PhoenixKM BVBA, Yunanistan’dan IACuDit toplantıda yer aldı.